כלורופיל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/04/2002 | 22:42 | מאת: רמה

מה זה כלורופיל ולמה הוא משמש? האם הוא עוזר לדיאטה?

12/04/2002 | 16:48 | מאת: יויו

נמצא בעלים ירוקים. משמש גם לתהליך הדיאטה ועוזר בילדים לגדילה!

12/04/2002 | 17:19 | מאת: רויטל ברמן

רמה שלום, כלורופיל הוא אותו חומר שנמצא בכל צמח ירוק ומהווה חלק מתהליך הפוטוסינתיזה. עבור גופנו הוא ברכה מאחר ויש לו את היכולת לעזור לתאי הכבד לשחרר את שקיקי הרעלים אשר הצטברו בהם כתוצאה מפעולות המטבוליזם שהכבד מבצע ולשתן אותם החוצה מהגוף - כלומר הכלורופיל מסייע לתהליך ניקוי של גופנו מרעלים (דטוקסיפיקציה). כמובן שכלורופיל לבד לא יעשה את העבודה, לדטוקסיפיקציה רצינית דרושה דיאטת ניקוי (הרבה נוזלים, מעט חלבון, שומן ומלח) לתקופת הניקוי והמנעות מצריכת רעלים ככל האפשר (תרופות ומזון הכולל חומרי-טעם וריח, צבעי מאכל, חומרים משמרים, מונוסודיום, חומץ וכו'). כלומר התשובה היא כן - הוא עוזר לדיאטה, אך דיאטת ניקוי ולאו דווקא הרזיה. מכל מקום, כל צריכה של מאכלים עשירים בכלורופיל (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, סלרי, חסה...) היא מבורכת ומטהרת. לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה