אגוזים ושקדים, אומגה 3 וכולסטרול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/03/2002 | 22:14 | מאת: שירי

ברצוני לדעת מה טיב החלבון הקיים באגוזים ושקדים? האם החלבון מלא, חלקי ובאם חלקי כיצד ניתן להשלימו כך שיהיה מלא כמו אכילת קטניות עם פחמימות. קראתי שבדג תרית דקה יש את כמות האומגה 3 הגדולה ביותר מבין כל הדגים, איזה דג זה? האם יש לו שם נוסף? שאלה נוספת - אנשים שלא צורכים כלל מוצרים מהחי (ללא מוצרי חלב, דגים, בשר וביצים) לא מקבלים כלל מקור לכולסטרול ומאחר שלכמות מסוימת של כולסטרול ישנה חשיבות בגוף האם לא תיווצר אצלהם בעיה רפואית?

02/04/2002 | 19:10 | מאת: רויטל ברמן

שירי שלום, אינני יודעת לפרט לך בדיוק את תכולת חומצות האמינו בכל סוגי האגוזים ובשקדים, אך זהו אינו חלבון שלם וע"מ להשלימו עליך עדיין לצרוך קטניות ופחמימות-מלאות. בדג "תרית" אולי הכוונה הייתה ל "אלתית" שזה דג סלומון האכן עשיר מאוד באומגה-3. דגים נוספים העונים לקטגוריה זו הם טונה, סול, בקלה, מקרל והליבוט. גם בזרעי-פשתן טחונים טריים יש כמות נכבדת של אומגה-3 וכן בכל הירקות העליים. לגבי הכולסטרול הסירי דאגה מליבך, את רב הכולסטרול הגוף מייצר לבד בין כה וכה, וכאן נכנס גם הפקטור הגנטי (כלומר יכול להיות כולסטרול גבוה גם למי אינו צורך כולסטרול בתזונתו בכלל ווהפך) לצד זה התזונתי. כל עוד גופך אינו מורעב ויש לו את חומרי הבניין לייצור כולסטרול (היינו שומנים ופחמימות) אין בעיה. חג שמח ולבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה