סידן וברזל - לא עניתם לי לשאלה . תודה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/06/2012 | 11:32 | מאת: מירי

שלום אני קרוב לחודשיים שלא אוכלת מוצרי חלב בכלל (סיבות הומניות ובריאותיות) בהתחלה זה גם היה התנזרות מבשר ועוף אך אני אוכלת פעם פעמיים לאגור ברזל. שאלתי היא לגבי סידן וגם קצת לגבי ברזל אני אוכלת בעיקר אבוקדו , חומוס , טחינה משומשום מלא , הרבה אגוזים ושקדים , אגוז ברזיל אחד ביום וקצת פקאנים , ירקות ופירות המוןן ודגנים -מלאים. ואוכלת ביצי חופש , דגים , סרדינים(לפעמים ) שכחתי לתת נתונים - אני בת 28 גובה: 1.59 שוקלת 52.5 ועוסקת בספורט - פעמיים שלוש בשבוע אירובי ואנארובי. כמה סידן עליי לצרוך ? והאם ממספר שקדים ואגוזים ביום וקצת טחינה אני מגיעה לכמות הסידן הנחוצה לי ?? לגבי טחינה - זה גם משהו שאני לא כל יום אוכלת ... ומה לגבי ברזל ? תודה !!

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2012 | 13:21 | מאת: מעין זעירא

שלום מירי, כמות הסידן שעלייך לצרוך ביום היא בסביבות 1000-1200 מ"ג ביום. ממס' שקדים ואגוזים וקצת טחינה את לא מגיעה לתצרוכת היוממית., אבל ממה שתיארת נראה כי יש לך גם מקורות אחרים של סידן בתפריט כמו: ירקות - ירקות ירוקים עליים, סרדינים, שומשום, לא ציינת אם את אוכלת קטניות שהן גם מקור טוב לסידן - עדשים כל הצבעים, מאש, שעועית וכ'ו. כמו כן פירות יבשים- תאנים, משמשים,נבטים, מוצרי סויה וכ'ו. התפריט צריך להיות מגוון במקורות תזונתיים של סידן וכמו כן מקורות של ברזל. במידה ואת אוכלת הרבה ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטנית- לקבלת חלבון מלא, נבטים, נבטוטים, אגוזים וזרעים, אזי אין סיבה לסבול מחסרים, אבל בשביל זה עלייך להתמיד בתפריט יומי מאוזן על מנת לא לסבול מחסרים תזונתיים. בהצלחה ורק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה