התחלת תוספות לתינוק...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/03/2002 | 01:52 | מאת: אנה ב.

שלום וחג שמח, בני בן חצי שנה ובקרוב הייתי רוצה להתחיל בהדרגה לתת לו בנוסף להנקה ירקות פירות וכו'. מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, הבנתי שעדיף להתחיל בירקות ולא בפירות. והאם לתת גם תחליפי חלב או שזה מוגזם... (שהרי אני מתכוונת להמשיך להניק בנוסף...). ומה לגבי שתייה? לתת תה, מיץ תפוזים..? בתודה מראש אנה ב.

29/03/2002 | 14:47 | מאת: רויטל ברמן

שלום אנה, ראשית עניתי בהרחבה לשאלה דומה בקישור: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=22725&t=22704 מבחינת שתייה רצוי לתת רק מים או תה צמחים לא ממותק (תוספת נענע למים למשל) במקרים מסוימים כמו גזים. תחליפי חלב אינם מומלצים כלל, על אחת כמה וכמה אם את עוד תניקי. לגבי אם להתחיל בפרות או ירקות, אני יודעת שמתחילים בד"כ עם פרות מאחר והם מכילים סיבים אשר קלים יותר לעיכול מאשר בחלק מהירקות, אך בטטה וגזר מבושלים גם כן מכילים סיבים מסיסים אשר קלים יותר לעיכול מתאית או סובין. מקווה שזה עונה על שאלתך. חג שמח ולבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה