גינקו בילובה וחבריו

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/03/2002 | 00:17 | מאת: lior

שאלתי כמה מוכרים בחנויות בקשר לגינקו בילובה או למוצרים אחרים שמטרתם דומה לשלו: שיפור הזיכרון , הריכוז וכדומה... והם אמרו לי שזה מיועד לאנשים שיש להם בעיות בזיכרון(קשישים בעיקר) ולא מתאים לנערים או לאנשים בריאים מבחינות אלו. מה יש לכם לאמר על זה? האם זה מתאים לאנשים שרק רוצים לשפר את זיכרונם וריכוזם?

27/03/2002 | 15:26 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! הגינקו הינו אחד מרבים בענין שיפור הזיכרון, לדעתי הוא מתאים גם לצעירים. מעבר לתוספי המזון ישנם תרגילים מהקינסיולוגיה היעילים מאוד! שילוב של הנ"ל מביא לתוצאות טובות ויחסית מהירות! רק בריאות וחג שמח!

02/04/2002 | 19:37 | מאת: רויטל ברמן

ליאור שלום, זה נכון שרב המחקרים על ג'ינקו וזיכרון בוצעו באוכלוסיות של קשישים ואנשים הסובלים מסניליות, אך נהוג להשתמש בג'ינקו גם אצל צעירים. ההגיון הוא שאם בעית הזיכרון קשורה לזרימה לא תקינה של דם במח (גם ברמות עדינות) הצמח יועיל, אך אם הבעיה התנהגותית הוא לא יועיל (למשל חוסר שימת לב לפרט מסויים מן הסתם יזרז את שכחונו). חג שמח.

03/04/2002 | 20:36 | מאת: lior

אמרת שזה מתאים לבעיות זיכרון. ומה אם זיכרוני טוב ואין בו בעיות ביולוגיות ואני רק רוצה לשפר אותו? כלומר לעזור לו בתיפקוד... נ.ב תודה על התשובות

מנהלי פורום נטורופתיה