רסק פירות לתינוקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/03/2002 | 10:24 | מאת: תמי

שלום, בני בן 8 חודשים אוכל (בנוסף לתחליפי חלב ומחית עוף וירקות) ארוחה אחת ביום של פירות. הפירות מרוסקים בבלנדר והוא אוכל בכפית. שאלתי: האם יש צירופים מסויימים של פירות שאינם מומלצים. שמעתי שאם מרסקים ביחד תפוז ובננה למשל הם "מבטלים אחד את השני" והילד לא נהנה מהויטמינים ומערכים תזונתיים אחרים של שני הפירות. האם זה נכון? האם יש צירופים אחרים שכדאי להימנע מהם? תודה, תמי.

26/03/2002 | 16:59 | מאת: רויטל ברמן

שלום תמי, שום פרי לא מבטל פרי אחר. זה קודם כל. לבעייתיות בצירופים מסויימים יש טעמים אחרים. הראשון הוא שאם הילד רגיש לתפוזים למשל, לא תוכלי להבחין בזאת בברור אם לא יאכל תפוזים נטו, לפחות בהתחלה. שנית, בננה הוא פרי יחסית כבד (עשיר בקלוריות יחסית לפרות אחרים), ולכן רצוי לתת אותו בנפרד, אבל אם ילדך מסתדר עם מחית עוף וירקות בגילו הרך זו לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה