ברך שמאל נפוכה וכואבת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/03/2002 | 21:45 | מאת: יוכבד בן זאב

לד"ר יהודית מנהלת הפורום שלום! נאמר לי שבעזרת תוספי מזון אפשר להקל על הכאב והנפיחות ולשפר את מצב הסכוס. מרוב פירסומים בתקשורת אינני יודעת מה באמת יכול להועיל לי. האם תוכלי ליעץ? בתודה מראש יוכבד

02/04/2002 | 20:03 | מאת: רויטל ברמן

יוכבד שלום, עליך לפרט יותר לגבי הברך. מתי זה התחיל ואיך (האם טראומה מסויימת או התפתח לאט עם הזמן), מתי כואב (בבוקר יותר, אחרי ישיבה, אחרי תנועה, אחרי עלייה במדרגות...), האם יש אבחנה מקצועית (דלקת- פרקים, מחלה ניוונית של הפרקים, דלקת מקומית...), האם יש מפרקים נוספים כואבים ןכן'. בנוסף צייני בבקשה את גילך. פרטים אלה חיוניים למתן תשובה. חג שמח.

04/04/2002 | 18:07 | מאת: יוכבד בן זאב

לרויטל שלום ותודה על תשובתך! גילי 72 , בדרך כלל מצב בריאותי טוב. לפני כ - 20 שנה נפלתי על הברך, אבל הכאבים עברו ללא כל טיפול. שנים רבות נהגתי לשחות, לפני כ - 8 שנים החלו כאבים בשתי הברכיים. צילום רנטגן הראה דפורמציה ונשלחתי לפיזיוטרפיה, נתנו לי תרגילים לחיזוק הרצועות ויעצו לי להפסיק לשחות, זה עזר לזמן מה. לפני כחדשיים קמתי יום אחד עם כאבים חזקים כל כך שלא יכולתי להעביר משקל על הרגל. טופלתי במיון בבית החולים בנהריה וקיבלתי כדורי אטופן 400 פעמיים ביום. הכאב נחלש אך לא עבר לגמרי, הנפיחות נשארה. עליה ובעיקר ירידה במדרגות קשה במיוחד. הפחיד אותי מה שאמר הרופא המטפל כשקרא את מכתב השחרור מבית החולים, שכנראה אצטרך החלפת פרק. וכן אמר שיש תוספי מזון שיכולים לעזור - אבל לא רצה לפרט ועל פרסומות בלבד אינני סומכת. אשמח לעצתך בתודה, יוכבד.

מנהלי פורום נטורופתיה