תוספת גלוטן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/03/2002 | 18:22 | מאת: אביטל

שלום, יש לי ספר עם מתכונים ללחמים מחיטה מלאה ובספר מומלץ להוסיף גלוטן לקמח. מישהו יודע היכן ניתן לקנות גלוטן ? תודה

25/03/2002 | 20:15 | מאת: רויטל ברמן

שלום אביטל, לידיעתך גלוטן נחשב אלרגן (יכול לגרום לאי-סבילות או אלרגיה למזון) במקרים רבים, ולא רק לחולי צליאק. לאחרונה התחוור כי אחוזים גבוהים באוכלוסיה סובלים מרגישות לגלוטן, שהוא חלבון קשה לעיכול, או במילים אחרות ממצב קל של צליאק. במקרים רבים, במיוחד מאחר והתזונה המערבית עשירה בחיטה - כלומר בגלוטן (לחם, עוגות, ופלים, פשטידות...), ימליץ נטורופת לעשות דיאטת "ניקוי", בין השאר מגלוטן. המלצתי לך היא לא לנסות להעשיר את תזונתך בגלוטן אלא אם אפשר ההפך. לבריאות.

11/05/2002 | 13:55 | מאת: אביטל

רויטל שלום מה הביטוי של רגישות לגלוטן? במשל כחודשיים סבלתי מחולשה, חום נמוך, דפיקות לב ושילשול. הרגשתי קשר ישיר בין הארוחות לשילשול+חולשה. ה"מחלה" עברה לפני כחודשיים אולם כיום חזרו התופעות של חולשה ושילשולים. יש לציין שבתקופה בה חשבתי שאני בריאה אכלתי לחם ללא כל בעיה. אביטל

מנהלי פורום נטורופתיה