אסטרגלוס לתקופות ארוכות והקשר לצרבת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/03/2002 | 14:29 | מאת: נטע

לד"ר לריה שלום רב, אני סובלת מצרבת. לאחר שנה של לקיחת לוסק יומיום, גיליתי ש-520 מ"ג, פעמיים ביום של אסטרגלוס מעלים את הצרבת. 1. האם יתכן שאכן הוא עושה זאת, או שזה לא קשור? אם כן- דרך אילו מנגנונים אפשריים הוא עושה זאת. 2. האם זה מזיק לקחת 1040 מ"ג אסטרגלוס ביום למשך תקופות ארוכות של חודשים ושנים ? כי למשל אכיניצאה אני יודעת שאסור, וצריך רק לתקופה קצרה ולמניעה. בכבוד רב נטע

23/03/2002 | 23:13 | מאת: רויטל ברמן

נטע, תוכלי לפרט מעט לאיזו מטרה את לוקחת אסטרגלוס ? האם את סובלת ממחלה כלשהי או ירידה במנגנון החיסוני מאיזושהי סיבה ? המינון שלך הגיוני אך כמעט אף צמח או תוסף תזונתי לא כדאי לקחת יותר מכמה חודשים, אלא אם כן מדובר באדם קשיש או מצב בריאותי קשה וכרוני. לגבי צרבת אני לא מכירה קשר לצמח זה, אך כדאי לך לפנות עם זה למטפל שלך שנתן לך אסטרגלוס ואשר מכיר את התמונה הכללית שלך. תהיי בריאה.

24/03/2002 | 11:31 | מאת: נטע

לקחתי אותו סתם במקרה כמה ימים כי הצטננתי, ופתאום הבחנתי שהוא מעלים את הצרבת. אין לי מחלה כלשהי או ירידה במנגנון החיסוני. שאלתי אם יש איזשהו קשר אפשרי בין אסטרגלוס לבין הפחתת צרבת או שזה במקרה ? בתודה מראש נטע

מנהלי פורום נטורופתיה