טחינת זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/11/2011 | 16:52 | מאת: לולו

לאחרונה נאמר לי שטחינה של זרעי פשתן במטחנה עם להב מתכת פוגעת בערך הפשתן ואף עשויה להזיק. מה דעתך והאם ידוע לך על מטחנה מפלסטיק עם להב מפךסטיק. לאחר שימוש ממושך הפסקתי לטחון פשתן.

לקריאה נוספת והעמקה
01/12/2011 | 20:03 | מאת: מעין זעירא

שלום לולו, אם את רוצה להימנע משימוש במטחנה, אז ניתן להשרות כף זרעי פשתן במים למשך הלילה ולמחרת לשתות את המים ולהוסיף את זרעי הפשתן ליוגורט או לסלט, לאחר ההשרייה הם רכים יותר וניתנים ללעיסה. אני לא חושבת ששימוש במטחנה הוא כזה בעייתי, החשש הוא מפני חימצון הזרעים ובאורח החיים שלנו יש הרבה מאוד גורמים מחמצנים ואף יותר..

02/12/2011 | 17:06 | מאת: מתושלח

אם צורכים את הזרעים זמן קצר אחרי שנטחנו, סוג הלהב ממש לא רלונטי, (ממש כמו שזה נכון לגבי חסה שנחתכה עם להב פלדה או להב פלסטיק, בתנאי שאוכלים ת סלט חסה זמן קצר אחרי שנחתך) בתיאבון.

מנהל פורום נטורופתיה