כולסטרול ועוגות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/10/2011 | 23:40 | מאת: אורלי

ידוע לי שאם יש לי כולסטרול גבוה מהנורמה, אני יכולה להשתמש בעוגה בשמן מכבישה קרה (קנולה וכו') במקום במרגרינה. מצד שני שמעתי ששמן בטמפרטורה גבוהה (עוגה אופים ב- 180 מעלות) הופך להיות שמן רווי , אז בעצם לא פתרתי כלום. האם זה נכון ? אם כן, איזה מרכיב יכול להחליף שמן בעוגה ? (...לא נראה לי שאני יכולה לוותר על עוגות...)

לקריאה נוספת והעמקה
22/10/2011 | 10:51 | מאת: מעין זעירא

שלום אורלי, אפשר לאפות עם שמן זית ואפשר גם עם חמאה (בטח שלא מרגרינה) טמפ' גבוהה נחשבת למעל 200 מעלות. כמו כן, נסי להשתמש במיץ תפוחים מרוכז או מיץ תפוזים סחוט במקום שמן.. זה יוצא נהדר. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה