ג'ינג'ר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/03/2002 | 14:20 | מאת: טובה

האם מותר לאכול ג'ינג'ר למי שיש לחץ דם גבוה. תודה טובה

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2002 | 10:43 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

טובה שלום, כן, מותר. השאלה היא תמיד כמה. לג'ינג'ר תכונות "חמות", הוא תורם לזרימת דם נמרצת. עם זאת, מדובר בתכונות פארמקולוגיות שלו, כלומר מטפל ייתן אותו 3 פעמים ביום לאורך כמה שבועות לפחות בצורת מיצוי מרוכז (באלכוהול או אבקה מרוכזת) כחלק מפורמולה לאדם שזקוק לתכונות אלה. בין מינון זה לבין אכילת ג'ינג'ר רנדומלית פה ושם יש הבדל של שמיים וארץ, בייחוד לאור העובדה שטעמו החזק לא מאפשר אכילה מופרזת ממנו, בדר"כ. למרות כל זה, אם לאחר אכילת מזון המכיל ג'ינג'ר לחץ הדם שלך עולה - את חשה לחץ בראש, דפיקות לב, גלי חום וכיוצ"ב, תנסי להפחית מזון זה. אם לא - אל תדאגי. באופן כללי, לכל מזון שאנו אוכלים כמעט יש תכונות כאלה או אחרות, רעות או טובות. אם הוא נמצא בתפריטנו בתדירות גבוהה זה בא לידי ביטוי, אך כאשר דואגים שהמזון יהיה מגוון אז בדר"כ אין בעיה גם עם המזונות הפחות מתאימים בגלל מינונם הנמוך. בתאבון.

21/03/2002 | 19:23 | מאת: ד"ר יהודית לריה

טובה אין בעיה כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה