קרבונט או ציטראט

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/03/2002 | 15:46 | מאת: יויו

שלום! מה ההבדל בין קרבונט לציטראט? מה נספג יותר? מה נשאר יותר זמן בגוף? מתי עדיף קרבונט ומתי ציטראט? ובאילו מינראלים? סידן, מגנזיום וכד´. תודה מראש!

12/03/2002 | 14:53 | מאת: יובי

למה אין התיחסות?

12/03/2002 | 18:21 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

הי יוני, ובכן, ציטראט זו הנוסחה אשר נספגת טוב יותר בגוף, במיוחד לאנשים מבוגרים ובהיפוכלורידריה (כשהקיבה לא מאוד חומצית). זה נכון לסידן, כרום, אבץ, מגנזיום...(יש עוד צורות כמו גלוקונאט, פיקולינאט ועוד) קרבונט תהיה בחירה נכונה לאנשים אשר סובלים מעודף חומציות בקיבה (צרבות, כיבים וכו') + היא יותר זולה ולכן הרבה חברות שמות אותה למרות יעילותה המאוד נמוכה במוצריהם. לגבי מה נשאר יותר זמן בגוף, זו כבר שאלה אחרת. זה תלוי מאוד בתזונה: עודף חלבון וסוכר גורם להשתנת מינרלים למשל, בעיקר סידן. תזונה עשירה בזרחן גם כן גורמת לשקיעת סידן כרכיב לא פעיל (מקושר כימית עם הזרחן). זה תלוי גם בתפקודי כליה (שוב השתנת מינרלים), תפקודי כבד(מטבוליזם של רכיבי תזונה), מצבים רפואיים, פעילות גופנית (אלה משנים את צריכת המינרלים בגוף ) ושאר גורמים. מהרגע שמשהו נספג כבר, הגוף מתחיל לשנותו וזה לא חשוב מאיזה מקור הגיע. עניתי לך על השאלה ? מקווה שכן. בהצלחה ולבריאות.

17/03/2002 | 10:39 | מאת: ד"ר יהודית לריה

יויו ציטרט טובה יותר. לגבי כל השאר זוהי כימיה ארוכה. פתח ספר. כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה