הילד לא אוכל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/04/2001 | 23:26 | מאת: נשנש

לד"ר יהודית לרייה שלום! קיבלתי את תשובתך לגבי הבעייה:"הילד לא אוכל" אני רוצה לדעת מה זה B-12 ועל אילו תיפקודים הוא אחראי? האם בבדיקת דם רגילה( ספירת דם) ניתן לאבחן את החוסר בויטמין זה? לבני נערכה בדיקת דם ונמצא שהילד לא אנמי כמו כן לא דווח לי על בעייה בB-12 כך שהאם יתכנו סיבות אחרות פרט לאלו שהעלנו עד כה? תודה מראש נשנש מחכה לתשובת בזק. נשתמע....

01/05/2001 | 20:32 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לנשנש B-12 לא עושים בבדיקת דם רגילה אם לא מבקשים, פשוט תבקשי. הסברתי לך קודם שישנה אנמיה של חסר בB-12 וזה גורם לעייפות חוסר תיאבון , נימול וכו' . אין מניעה לבדוק B-12 בבדיקת דם.

06/05/2001 | 23:16 | מאת: רופא ילדים

עברתי על ההתכתבות שלכם כאן במשך מס' ימים. בנך בן 5 ושוקל 11.5 ק"ג?! הריהו רזה ביותר! תפסיקי להתקשקש בשטויות בנושא וויטמין זה או אחר, יש לקבל ייעוץ גסטרואנטרולוגי ותזונתי דחוף כולל בירור מקיף לבעיתו. חוסר התיאבון יכול להצביע על מס' דברים הדורשים בירור, כולל אלרגיות שונות למזון או אף בעיות סיסטמיות אחרות. יש לפנות בעניין זה למומחה לרפואת ילדים שיפנה אתכם לייעוצים המתאימים. ילד ש"סתם" אינו אוכל וללא בעיות "פיסיולוגיות" כפי שציינת אינו שוקל 11 ק"ג בגיל 5! כל התקשקשות עם שאר הדברים היא פשוט בזבוז זמן מיותר.

מנהלי פורום נטורופתיה