המנעות מסוכרים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/08/2010 | 20:43 | מאת: רועי

שלום רב, על מנת לנקות רעלים ולהילחם בקנדידה- בשבוע האחרון צמתי עם מיצי ירקות, ונמנעתי לחלוטין מצריכת סוכרים. ביומיים האחרונים התחלתי להרגיש הרגשה מוזרה בראש. והיום כבר אכלתי תפוח בכדי להפיג את התחושה. שאלתי היא, האם ניתן להימנע לחלוטין מצריכת סוכרים? ואם לא, מהם הסוכרים שחייב אני לצרוך (כמות,סוג,מקור) ? האם סוכרים ופחממות הם אותו הדבר? האם אכילת אורז חום, או תפוח תספק את צורך הגוף בסוכר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2010 | 20:54 | מאת: רועי

לגבי הקנדידה הוספתי לתפריט את תמצית זירעי האשכוליות. ורציתי להוסיף שביומיים האחרונים חזרתי לתזונה מלאה אך ללא סוכר (גם לא פירות) ובכל זאת היום הרגשתי תחושה של כמעט עילפון עד שאכלתי את התפוח.

01/09/2010 | 14:18 | מאת: מעין זעירא

שלום רועי, אף פעם לא נמנעים לחלוטין מצריכת סוכרים. רצוי להימנע מהסוכרים הפשוטים - מהפחמימות המזוקקות כמו אורז לבן, קמח לבן, מאפים, מתוקים.. ולצרוך יותר פחמימות מורכבות כמו אורז מלא, שיפון, חיטה מלאה, בורגול וכ'ו.. וכמובן להמשיך ולצרוך פירות. אין ספק שתרגיש חולשה, כאבי ראש או כל הרגשה מוזרה אחרת, כיוון שעלייך להמשיך לצרוך פחמימות לשם ייצור אנרגיה זמינה לגוף, ברגע שהגוך לא מקבל את האנרגיה הזמינה הוא פונה לפירוק של מרכיבים חיוניים לגוף ואתה בהחלט עלול לגרום נזק. אל תשחק עם האוכל, עלייך להיות תחת תפריט יומי מבוקר . מה גם שאתה יכול לבזבז זמן וכסף ולא להפיק תועלת , כיוון שזה לא נעשה בצורה מקצועית. זרעי אשכוליות בלבד אינם יעילים בטיפול בקנדידה ויש הטוענים אם בכלל.. רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה