מישקל וקלוריות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/02/2002 | 23:58 | מאת: יוסי

רציתי לדעת מהיא הגישה הנטרוטופית לשמירה על מישקל תקין (מה כמה ואיך לאכול) וכמה קלוריות ממולץ לפי גישה זו??

26/02/2002 | 23:34 | מאת: אופיר פוגל

יוסי שלום, שאלת שאלה מאוד חשובה אך מאוד רחבה. באופן כללי ישנן טבלאות והערכות תזונתיות כמה כדי לאכול ומהו המשקל המומלץ לכל אדם. בגישה הנטורופתית ישנו דגש רב יותר לסוג המזון הנאכל ופחות לכמותו. באופן כללי המזונות המומלצים הם אלה הבאים מהצומח: דגנים מלאים, קטניות, פרות וירקות, וכמה שפחות מוצרים מהחי כגון בשר אדום, ביצים ומוצרי חלב (בעיקר השמנים שבהם). ניתן אף לומר שככל שהמזון עבר פחות עיבוד והוא מלווה בפחות חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח הם עדיפים יותר. בגישה הכוללת הנטורופת יתן דגש רב לפעילות גופנית בלעדיה קשה לשמור על בריאות ככלל ועל משקל תקין בפרט. בטיפול נטורופתי תישאל על המזונות שאתה אוכל כעט וינתנו לך המלצות מה כדי להוסיף וממה כדי להימנע או להמעיט ככל שניתן. בריאות ואושר.

מנהלי פורום נטורופתיה