רגישיות מזון, ADD ומחקרים.
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, הטיפול בהפרעת קשב וריכוז על ידי נטורופתיה שם דגש גדול על רגישויות למזון, כמו חלב (חלבון חלב או לקטוז) וגלוטן. ברצוני לדעת האם נערכו מחקרים שמוכיחים את הטענה, לפחות לגבי חלב וגלוטן? אני מבין שיש הרבה עדויות של נטורופתים שדיאטה כזו עוזרת בהמון מקרים ומשפרת את הריכוז והקשב, אבל אני לא יכול להסתמך על זה, ואני דווקא לא אנטי רפואה אלטרנטיבית - ולהפך דווקא דיי מעריך את הגישה של הנטורופתיה, ששמה דגש על הנתונים האיישים של כל אחד ולא מסכמת המלצות טיפוליות בכל מה שקשור למזון ב: "תאכל פירות ירקות בשר רזה ואתה אמור להיות בסדר".
שלום יואב, נמצא קשר בין הפרעות קשב וריכוז לבין אלרגיות למזון שהן על בסיס צבעי מאכל וחומרים משמרים. לא נמצא קשר בין אי סבילות ללקטוז או אלרגיה לגלוטן לבין ADHD (על פי האידיאולוגיה הנטורופתית מומלץ להימנע מחלב פרה ומוצריו מסיבות כאלה ואחרות, אך אין קשר ל - ADHD). קיימים מחקרים שנעשו ע"י ד"ר פיינגולד רופא ילדים ומומחה לאלרגיות שנעשו כבר ב - 1973, הוא חקר את הקשר לצבעי מאכל. חג שמח!
כמעט בכל מאמר על הטיפול בהפרעת קשב על פי נטורופתיה ממליצים לעשות גם דיאטה של גלוטן וחלב בשביל לבדוק אם יש רגישות למזונות האלו? האם יש מחקרים נוספים שמאששים את המסקנות של פיינגולד?