ללל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/02/2002 | 16:42 | מאת: גלית

רציתי לשאול 2 דברים : האם הופעה חד פעמית של פטרת בנרתיק דורשת אבחון והתאמה של תזונה /טיפול הומאופטי או נטורופתי. בנוסף האם יש טיפול אלטרנטיבי/ תוספי זמון לפטרת בנרתיק - אם כן מה הם?

17/02/2002 | 20:46 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

גלית שלום, לתפוס בעיה תמיד רצוי מוקדם, ובדר"כ הופעה של פטרת מעידה על חוסר איזון כלשהו בגופך. סיבות אפשריות מרכזיות הן: 1) רמת חומציות לא תקינה בנרתיק, יכול לנבוע מתזונה לקוייה, היגיינה לקויה או בעייה אחרת עם השלכות סיסטמיות כמו קנדידה במערכת העיכול למשל. 2) פלורת מעי לא תקינה (כלומר שיש מעט מידי "חיידקים טובים" במעיים, ואז ה"רעים", שיכולים להיות קנדידה, פרזיטים וחיידקים שונים יכולים להתפשט ולגרום לבעייה) - שיכולה לנבוע מתזונה לקוייה או מחסר בחומצות ומיצי עיכול. 3) מערכת חיסון לא תקינה. בכל מקרה כדאי לטפל, ובמיוחד עם קנדידה ופטרת רצוי מאוד להתחיל כשהבעייה עדיין מקומית משום שהטיפול בשלבים מתקדמים יותר ארוך וקשה, גם משום שהפטרייה עקשנית וגם מפני שעד אז מתחוללים שינויים נוספים כתוצאה מחוסר האיזון בגוף, שינויים שמקשים עוד יותר על הטיפול. לגבי השאלה השנייה - כן. יש לנטורופתיה מגוון של כלים לטיפול בפטרת בכלל וקנדידה בפרט. הם מבוססים על תזונה, תוספי מזון וצמחי מרפא, כשתזונה זה הדבר העיקרי והחשוב ביותר במלחמה נגד קנדידה. בכל אופן כל מקרה נשקל לגופו ובאופן פרטני. בגדול (אפילו הייתי אומרת בענק), אכילת סוכר ושמרים (לחם, עוגות) הם האוכל הכי מזין לקנדידה וכדאי להמנע ממנו לחלוטין (ישנם לחמים ללא שמרים ותחליפי סוכר טובים כגון סטיביה). מקווה שעזרתי, תרגישי טוב ובהצלחה.

21/02/2002 | 15:43 | מאת: גלית

רויטל תודה על התשובה האם יש לך המלצה לאיזה סוגמטפל לפנות לדוג: נטורופת, הומאופת, אירידיולוג וכד'?

03/03/2002 | 22:31 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לגלית אם יש פטריה בנרתיק יש קנדידה צריך שינוי תזונתי ותוספים. כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה