פולי סויה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/10/2009 | 22:24 | מאת: רוני

שלום, האם פולי סויה מומלצים לאכילה במצבי קנדידה? האם בכלל מומלצים? כי יש סברות על שיבוש איזון הורמונלי וכל מיני צרות אחרות... שזה די מבלבל לאור השבחים התזונתיים ושירת ההלל סביבם. איך יודעים מה נכון...? (צמחוניים נטו להתייחס אליהם כמו אל מן שנחת מהשמיים...).

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2009 | 21:40 | מאת: מעין זעירא

שלום רוני, אין מניעה מצריכת פויל סויה בתפריט קנדידה. אכן הדיעות חלוקות לגבי צריכתה של הסויה בתפריט, הסויה מכילה פיטואסטרוגנים (אסטרוגן ממקור צמחי) העלול להשפיע על המערכת ההורמונלית לכן מומלץ להגביל את צריכת הסויה בתינוקות וילדים, נשים הנמצאות בקבוצת סיכון לסרטן על רקע הורמונלי או בתת פעילות של בלוטת התריס ועוד.. באופן עקרוני משרד הבריאות ממליץ לא לצרוך יותר מ - 50 גרם ליום. הצמחונים מייחסים חשיבות רבה לצריכה של סויה בתפריט היומי כי היא משמשת כמקור לחלבון מלא (המכיל את כל ח. האמינו החיוניות) ולכן משמש עבורם כתחליף לבשר. במדינות האסיאיתיות הסויה אינה מהווה גורם המשבשב את המערכת ההורמונלית כי היא מהווה חלק אינטגרלי ומאוזן בתפריט היומי שלהם, לעומת זאת בתפריטה מערבי הסוי מהווה תוספת של חלבון לכמות חלבון גדולה מהחי - בשר, עוף, הודו, מוצרי חלב, גבינות, מעדנים וכו'.. צריכת החלבון הגבוהה היא זו שעלולה לגרום לחוסר איזון.. רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה