חלבון ביצה נא -נוזלי- מכיל אוודין שקושר את הביוטין
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מעיין את ממליצה לאכול את הביצה רכה כדי לשמור על ערכה התזונתי מבחינת ויטמין ביוטין אבל בכל האתרים שגלשתי אליהם צוין בפרוש שהחלבון של הביצה כשהוא נוזלי מכיל חומר הקרוי אוודין הקושר את הביוטין מלהיספג בגוף
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רם, בתזונה מאוזנת אנחנו מקבלים מספיק ביוטין דרך המזון כשחלמון הביצה הוא אחד מהמקורות, רק אכילה מרובה וממושכת לאורך זמן רב (שנים) של חלבון הביצה עלולה לגרום לחסר בביוטין. מדובר בעיקר באבידין כאחד מחלבוני הביצה שקושר ביוטין כל זמן שלא עבר בישול.