מה לעשות? היא לא משתחררת ממני הקנדידה העקשנית הזו

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/07/2009 | 23:16 | מאת: MAZI

היי שוב מעיין תשמעי זה פשוט לא יכול להיות. איך זה שגם אחרי ארבעה חודשי טיפול ותזונה חזרה לי הפטרייה הארורה אחרי קיום יחסי מין. סוף סוף הרשתי לעצמי אחרי ארבעה חודשי התנזרות וחרדה מהאקט הזה עקב הטיפול בקנדידה שמא היא לא תחזור לי, החלטתי שנמאס לי והחשק המיני פתאום שב לי ברוך השם ואז שוב אי נוחות, עקצוץ גרד והרגשה של פטרייה כי הרי אני כבר מנוסה. מה עושים? למה זה קורה לי לעזאזל? מה אני לא נלחמת בה? איך היא תוקפת אותי שוב? קניתי נרות אגיסטן ואני מתכוונת לטפל. אני רוצה עוד לציין שאין לי הפרשות קוטגיות כמו שנהוג ואין גם ריח, ההפרשות הן שקופות אבל בכל זאת ההרגשה הזו שמלווה אותי כבר שבוע כאילו יש לי פטרייה. הנטורופתית שלי אמרה לי שיכול להיות שאני סתם נלחצת וזו לא הפטרייה, אלא אולי רק יובש כי גם כאב לי קצת אחרי זה טוב ארבעה חודשים שהתנזרתי איך לא? שמעתי את פרופ' קרסו שדחה את המושג קנדידה ואין צורך בדיאטות ותוספי מזון שהנטורופתים אוהבים לדחוף והמליץ על "ספורנוקס" ואמפוטריצין די" האם זה יכול לקטול לצמיתות את הבעייה של הקנדידה? הוא המליץ על זה או שזה טיפול כמו אגיסטן זמני עד ששוב היא תתקוף? אני ממש אובדת עצות כבר ומיואשת ובא לי כבר להפסיק הכול ולחזור לחיי הנורמליים שהופסקו מזה ארבעה חודשים. דיי כמה בן אדם יכול לסבול? לספוג? אנא עזרי לי

לקריאה נוספת והעמקה
23/07/2009 | 06:25 | מאת: שחר

עם כל הכבוד לפורומים ולגישה לאינטרנט אבל לא מזמן שודרה כתבה רפואית בערוץ 10 הממחישה כי למרות כל טיפול מכל סוג שהוא ולא משנה מהו - הקנדידה היא תופעה חוזרת ויתכן שיש משהו גנטי במבנה העור או בנטייה לזיהומים פטרתיים. מה שעוד מתברר מעל לכל ספק הוא כי נוזל הזרע בקיום יחסים הוא קטליזטור לקנדידה כי הוא משנה את הסביבה החומצית. כן צויין בכתבה כי במזג האויר השורר במזרח התיכון ואותו הרי אין אפשרות לשנות - תמיד תהיה הישנות של התפרצויות של קנדידה בנרתיק לנשים המועדות לכך ( לא לכל הנשים בהדגשה אלא אם את מועדת לכך ) באותה כתבה צויין כי ביחסי מין נוזל הזרע גורם לשינוי הph ואז הקנדידה מתגברת בנוסף על האקט שיוצר עלייה בטמפרטורה של הנרתיק והקנדידה שוב חוזרת, זה כלל שחל כאמור על מי שנוטה לקנדידה ולזיהומים פטרתיים ולא על כל הנשים - חשוב לציין. מסקנה, הטיפול יכול להרגיע זמנית את המצב - אך לא לעקרו מן היסוד. הטיפול הנטורופתי הוא חמור ביותר בהיותו מפר את רמת הסוכר עד כדי היפוגליקמיה הגורמת לתחושת עייפות קשה - חולשה וחוסר שקט נפשי עקב הירידה הקשה בסוכר ובסרוטונין. אז מצער לומר אבל זה מה יש.

23/07/2009 | 12:34 | מאת: מעין זעירא

שלום שחר, תודה רבה על המידע, אבל אין צורך לחזור עליו מספר פעמים בפורום, כבר כתבת בדיוק את אותו השירשור וקיבלת מענה מאורן. לא צריך כתבה בערוץ 10 כדי לקבל את האינפורמציה שציינת על הקנדידה, מדובר במידע מקצועי בסיסי על פטרית שמר זו. ולגבי "הטיפול הנטורופתי החמור ביותר ", לא הטיפול הנטורופתי מחמיר את מצבו של המטופל כי אם המטופל עצמו שמטפל בפטריה על דעת עצמו וללא פיקוח מקצועי וללא הנחיות מקצועיות. טיפול נטורופתי הנעשה באופן מקצועי עם ההמלצות הנכונות אינו גורם להיפוגליקמיה, תחושת עייפות קשה וחולשה נעשית בכל תקופת הסתגלות לתזונה נכונה ונבונה לאו דווקא בטיפול בקנדידה, ככל שהפער יותר גדול בין נקודת ההתחלה לשינוי התזונתי, משבר ההחלמה יהיה יותר משמעותי זהו למעשה, חוק הריפוי.. כל טוב!

23/07/2009 | 12:35 | מאת: מעין זעירא

שלום מזי, אנא פני אליי למייל באופן אישי.

מנהל פורום נטורופתיה