על אומגה 3 מצמח מרווה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב אני מודע מאוד לחשיבות של אומגה 3 ולחשיבותיו לאחרונה חבר שלי סיפר לי על פטנט חדש בשם אומגה 3 מצמח מרווה (הבנתי שזה ממרוולס) הענין הוא שאין הרבה חומר על המוצר החדש הזה (הוא טוען שהמוצר מבית סטארט אפ כולה בן חודש וחצי) במקור הבנתי שיש לו ריכוז גבוה יותר פשתן - בעלי תרוכבת ALA (מקווה שאמרתי נכון) ולכן אני מתייעץ האם שמעתם על זה? האםיש מושג על כך ? מה דעתכם האם זה שווה או שיש תחליפים או שזה באמת מוצר פורץ דרך כפי שהחבר שלי טוען ומתעקש על כך תודה מראש
שלום יוני, בהחלט שמעתי על המוצר וגם הייתי בהרצאה של החברה, בעקבות ההרצאה התעוררו מספר שאלות מקצועיות אותן הפניתי מספר פעמים לאנשי מקצוע בחברה וטרם קיבלתי עליהן תשובות.. באופן עקרוני אין מוצר זה מתחרה עם מוצרי אומדה 3 שמרוקם מדגים, אלא התחרות היא רק על פני אומגה3 ממקור צמחי כלומר, פשתן. טענת החרבה היא שאחד היתרונות העיקריים של המוצר המופק ממרווה הוא דרגת חימצון נמוכה יותר של המרווה, כלומר שהפשתן מתחמצן יותר בקלות. שוב, טרם קיבלתי הוכחות מקצצועיות לכך. אם אתה לא צימחוני ויכול לטול אומגה 3 שמקורה מהחי כלומר מדגים, אזי עדיין יתרונותיה של אומגה 3 מדגים גדולה יותר על פני מקורות של אומגה 3 מהצומח והסיבה לכך שאומגה 3 מהצומח מגיע כחומצת שומן ALA ועליה לעבור בגוף סינתיזה נוספת ואילו אומגה 3 מהחי היא כבר חומצת שומן שעברה את תהליך הסינתיזה. (EPA, DHA). במידה ואקבל תשובות מהחברה לגבי יתרונות המוצר, אשמח לעדכן.. בינתיים חג שמח!
קוראים יקרים ידוע שמקורות האומגה 3 בעולם ,שורשן בצמחים. בתי הספר לתזונה ,לנטורופתיה וכיו"ב עד לא מזמן העבירו מסר די חד לפיו המקור הטוב ביותר לאדם לקבלת אומגה 3 היא ממקור דגי. ככל שעובר הזמן והעננה מתפוגגת לעניין זה ,מוכיחים מחקרים חשובים לצד קליניקות את יתרונותיו העצמאיים של האומגה 3 הצימחית דווקא. כמו"כ ידוע כיום למומחים ברחבי תבל שהמקורות הימיים לאומגה 3 מזוהמים וצריכתם הקבועה (כמתבקש מחומר זה)אפילו מסוכנת ותועלתה ירודה משמעותית וחסרונותיה. אמנם ,המקור הצמחי מתברר כחלופה ביותר בריאה ונכונה משלל סיבות. מחקרים ודיווחים קליניים של השנים האחרונות מאששים שהתמרת האומגה הצמחית ALA לאומגה הדגית EPA >DHA מספקת לתועלת מקסימלית באדם בריא/חולה. בחודש מרץ 2010 האחרון הוגשה תביעת ענק ייצוגית במיליארדי דולרים כנגד מדגם חברות מוביל בעולם בתחום תוספי שמני הדגים החומרים שנמצאו ברמות הגבוהות עד פי 70 מהרף הגבוה המותר עשויות לסרטן ולפגוע בכלל מערכות הגוף באופן בלתי הפיך. פרסום התביעה הוריד ממיליוני בני אדם בארה"ב ובעולם כולו את השימוש ,ובכך גם נוצרה ירידת מחיר גורפת לשמני הדגים לדולרים בודדים ועדיין צרכנים ממאנים לצרוך --ובצדק מוחלט. כאן בפרט,כמו באומגה 3 ככלל הבורות די חוגגת,ומנוצלת בשוגג ובמזיד לתועלות שאינן ראויות. פשתן :הרמב"ם פוסק להלכה שאינו ראוי למאכל אדם. שימוש הפשתן לתועלת בריאותינו אכן קיים,אך אינו מצד חומצות השומן שבו וכמקור טוב לאומגה 3,כיוון שאלו מתחמצנות בנקל חוץ/תוך גופינו ,כמו גם סיבות הקשורות בחלק ממרכיביו ובחלבוניו המייצרים תגובה אלרגנית בשימוש קבוע. יתר מקורות בטבע ,אינן זמינות או מספיקות לצריכה יומיומית קבועה מספקת לעניין האומגה 3 (כגון :סויה ,קנולה כבישה קרה,אגוזי מלך,אצות,עלים ירוקים,ריגלת השדה,גדילן מצוי ועוד ואפילו טיפטיפונת בתות שדה). לכן ,נשארנו עם 2 סוגי מרוות(SAGE) הידועות עד כה ,המכילות ריכוז גבוה מאוד של אומגה 3 ALA בזרעיהן ואינן רעילות לאדם (בין 700 זני מרווה) ,וכאן הציבור נותר נבוך..מה מהן רצוי לצרוך ? ! הזן הראשון הידוע לאדם משך מאות רבות בשנים הינו זן הצ'יאה או המרווה ההיספאנית(ספרדית) ,זן זה מכיל בין מרכיבי זרעיו גם ALA בריכוז המגיע גם לכדי 60%+ (מינון גבוה ביותר העולה על כל מקור אחר לאומגה 3 צמחי בטבע במינונים נחשקים לאדם). הבעיה העיקרית שבו אינה המינון של השמן אלא יכולת ההטמעה שלו בגוף וכושר עמידותו כנגד חימצון (המעפיש את תכונותיו המיטיבות לאדם). מחקרים מדויקים בלתי תלויים אודות זרעי הצ'יאה מוכיחים בברור שתועלתו זולה ונמוכה מאוד להטמעה בגוף אנוש,אי לכך מדינות מפותחות רבות אינן מאשרות כלל להכניס זרעים אלו למדינתם ,ובאלו ששימושם מותר הזרעים נמכרים בעלות נמוכה ביותר,ונחשב לדגן הזול ביותר של המקסיקנים העניים. תעשיות בארה"ב היודעות את הטרנד של האומגה 3 שבו ,מינפו אותו לתועלתם בפרסום אדיר,וכך מיליונים של אנשים תמימים השואפים לבריאותם יצרכו את המוצר ויחשבו שאכן ייטב להם מאוד. החלופה שנותרה הינה זרעים מן המרווה המרושתת שעד שנות ה 90 למאה ה 20 כלל לא נחקרו. מדינת ישראל והמכון הוולקני מהמפוארים בעולם כולו, מצאו מעל 50% אומגה 3 ALA בין מרכיבי הזרעים שבו, אולם גודל הגילוי נסוב על כך שיתר ה 124 רכיבים שבו,בין היתר מגנים על שימנו מפני התחמצנות והתעפשות גם בטמפרטורה של 223 מעלות צלזיוס ,ובכך מקנות לו עמידות שאין כמותה בשום חומר מזין אחר בטבע. כעת משהחומר לא מתעפש ולא מתחמצן ,נשאר יציב ופעיל ובא לידי ביטוי בכל מעטפת של כל תא בגופינו. ועל כך נרשם פטנט בינלאומי של מדינת ישראל ע"י מיטב חוקריה גם אם נבוא חשבון כלכלי לעניין רכישת המוצר נראה בבירור שעלות המוצר "החלופי" כבייכול, נעה בין 90-199 ש"ח . אולם בהסדר פשוט ונוח לרכישת מוצר שמן מזרעי המרווה המרושתת ניתן לקבל קופסא בעלות של כ 119 ש"ח כולל מע"מ , ואף בחינם בתנאים אחרים. עניין העלות ככלל יורד מהפרק כשאנו כצרכנים נבין את יעילות המוצר מן המרווה המרושתת שאינו מגיע דווקא מריכוז תכולת האומגה 3 שבו ,אלא מסך מרכיביו המועילים במיוחד הן לשמן והן ואדם באופן משולב (סינרגיסטי). כאיש מקצוע,מרצה לענייני בריאות ,מניעת חולי ,ותזונה תאית בחנתי לעומק את מוצר זה, נפגשתי עם מנהלי המחקר והפיתוח והמדען הראשי מבכירי מכון וייצמן לשעבר,עם המחקרים ועם מטופלים שלי ועדויות בדיקות מעבדה של מאות אנשים רבותיי, התוצאות מדברות בעד עצמן, AND LET THE OIL SPEAK FOR IT SELF אנשים מבריאים ב"ה גם ממחלות חשוכות מרפא קשות תוך מספר חודשים ושלל סימפטומים נעלמים ודועכים ללא שינויים דרמטיים באורחות חייהם,והחלק היפה בכל התהליך כאן הוא שהתוצאות מגובות מחקרים ומבדקים מהימנים ממרכזים מובילים. הבא נבין כולנו שמדינת ישראל רשמה פטנט אולי על אחד המקורות הנדירים בטבע לשיפור מעמדינו הבריאותי באשר הוא לכלל אוכלוסיית העולם. כמובן שאחרי הגשם צצים פטריות, ואני מבין את התחרות והרצון לנגוס חלק מהצלחת החברה הכ"כ מרשים, אך העובדות ילכו וידברו בעד עצמן יותר ויותר. כל הרוצה לקבל תכנים מקצועיים ענייניים לדבריי המובאים לעיל ,ועוד... יוכל לבקש במייל : [email protected] לבריאות
האם נכון שהים מזוהם ואומגה 3 מדגים יעיל פחות מאומגה 3 מצמח המרווה