תוספות סידן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/01/2002 | 14:09 | מאת: שרה

שלום לכולם, אבקש לדעת האם אפשר ומותר לקחת תוספת סידן אחרי ארוחה חלבית. ומדוע כן או לא. תודה

23/01/2002 | 19:45 | מאת: עדי פרום

אם ברצונך לשפר את רמת ספיגת הסידן בגוף קחי בחשבון כי ישנו מתחרה על ספיגתו וזהו הזרחן כמותו הגדולה המצויה במוצרי חלב מסבירה מדוע למרות כמות הסידן הגדולה בחלב יש ספיגה כה מועטה לא כך הדבר במוצרי החלב המועשרים (חלקם) יש לבדוק כמויות על האריזה תוסף מזון בעל איכות ספיגה טובה הוא קלציום ציטרט מאלט המכיל בוסף לסידן גם אשלגן מגנזיום וויטמין D כולם פעילים במחזור הסידן.

24/01/2002 | 08:52 | מאת: שרה

שלום עדי, אני לוקחת תוספות סידן, רק רציתי לדעת עם יש משמעות לזמני הלקיחה, או סוג הארוחות. מישהו אמר לי לא לקחת לאחר ארוחה חלבית.

27/01/2002 | 10:38 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לשרה חלב אינו מקור לסידן החלב הינו מקור יותר של זרחן שמתחרה עם הסידן לפיכך השאלה לא רלוונטית. כדאי שתאכלי טחינה שומשום חסה.יש בהם יותר סידן או קחי תוספים המכילים סידו עם ויטמין D. כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה