אבחון אי סבילות למזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/12/2008 | 10:51 | מאת: אליה

1. לפני שנתיים הייתי באבחון אצל הומיאופת והוא סבר שיש לי אי סבילות לחיטה לאחר שסיפרתי לו שאני סובלת מעצירות כרונית. כשהפסקתי עם החיטה מיד שמתי לב לשיפור. בתונות חוזרות אצל רופאת המשפחה מעולם לא עלתה השערה כזו של רגישות למזון והיא נהגה להציע דברים כמו כדורים לעידוד יציאות. מעניין אותי לדעת האם יש אפשרות לבדוק דברים כאלו באמצעות בדיקות מעבדה או בדיקות קונבנציונליות כלשהן או שזה רק מאובחן על ידי מטפל אלטרנטיבי לפי תמונה קלינית. 2. האם יש מרכז באזור נתניה או אזור השרון, שבו אפשר לבדוק הימצאות קנדידה בדומה לזה שיש בחיפה. תודה

א-ניתן ע"י אלרגולוג ע"י טסטים לאלרגיה ובדיקות דם. ב-אפשר לבצע בדיקת אי סבילות לגלוטן דרך גסטרולוג. הבדיקה מתאפיינת ע"י בדיקות דם ובמידה וחיובי ממשיכים התאמה עם גסטרוסקופיה וביופסיה. תתחיל דרך רופא המשפחה בהצלחה

24/12/2008 | 22:52 | מאת: אליה

אין לי אי סבילות לגלוטן אלא רק לחיטה, כלומר אין לי בעיה עם דגנים אחרים כמו שיפון ושיבולת שועל שלחולי צליאק זה אסור. האם ניצן לבדוק באותה דרך שהזכרת גם אי סבילות לחיטה באופן ספציפי ?

שלום אליה, ואני אענה על השאלה השניה שלך.. קיים מרכז לאיבחון קנדידה בפ"ת, מעבדת מזור. אני באופן אישי עובדת רק עם המרכז בחיפה, אם את מחפשת משהו קרוב לאזור מגורייך, כי חיפה זה רחוק, אז רק תדעי כי אין צורך להגיע לחיפה, את מקבלת את ערכת הבדיקה בדואר וגם מחזירה אותה באמצעות הדואר... כל טוב!

24/12/2008 | 22:49 | מאת: אליה

האם תוכלי לתת פרטים כמו טלפון או אתר אינטרנט?

מנהלי פורום נטורופתיה