מטחנה מתאימה לזרעי פשתן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, כמה שאלות בנוגע לזרעי פשתן: 1. האם יש יתרונות באכילתם ללא טחינה? הבנתי שאמנם אין ספיגה של הערכים התזונתיים, אולם הדבר מסייע לעצירות. האמנם? 2. אני מעוניינת לטחון זרעי פשתן בבית, על מנת שיהיו טריים. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מטחנה זולה שתתאים. מבחר המטחנות גדול, ואני לא רוצה לרכוש אחת שלא תתאים. האם מגרסת פלפל שחור עשויה להתאים לזרעי פשתן? תודה מראש וחג שמח
שלום שירלי, זרעי פשתן מומלצים לאכילה בשתי צורות: השרייה של זרעי הפשתן ללילה בכוס מים ושתיה של המים בבוקר(זרעי הפשתן מפרישים ריר מוצילגי) ובכך מסייעים במצבי עצירות, כמו כן לאחר שתיית המים, ניתן להוסיף את זרעים שהתרככו ליוגורט או סלט, אך יש ללעוס אותם טוב, טוב. והאופציה השניה כפי שציינת היא זרעי פשתן טחונים על מנת לאפשר את ספיגתם של המרכיבים החיוניים, בעיקר חומצות השומן. מומלץ לטחון את הזרעים במטחנת תבלינים, ישנן מטחנות כאלה קטנות ולא יקרות או במטחנת קפה.(אם את גרה באזור השרון, אוכל להמליץ לך על קנייה של מטחנה טובה ולא יקרה)..מגרסת פלפל שחור אינה מתאימה. חג שמח!
תודה על התשובה המהירה! אני גרה בת"א. אשמח מאוד לקבל שם ודגם ספציפי של מטחנה (אני מניחה שאפשר להשיג גם באזור מגורי), מכיוון שהמבחר כה גדול..
לפעמים אני לא רואה את הטעם בלעשות את זה, כמו בשיבולת שועל, זה לא עושה את זה יותר טעים בשבילי אז אנני פשוט עושה ככה.