לחץ דם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/01/2002 | 09:18 | מאת: בני

בן 35 מטופל ביתר לחץ דם באנלדקס 15 מ"ג X2 מעוניין בטיפול נוסף ושונה.

12/01/2002 | 09:56 | מאת: תמיר

רופאים שלום , אני מטופל בנורוסק norvasc 5מ"ג תרופה תובה בלי תופעות לווי ,אבל בעלת תווך פעולה קצר בערך 12 שעות , ואני זקוק לתווך של לא פחות מ 24 - 30 שעות האם אפשר לקחת שתי מנות ? כדור בבוקר וקדור בערב או שקיימת תרופה להורדת לחץ הדם בעלת תווך ארוך יותר. בתודה מראש תמיר א.

15/01/2002 | 23:53 | מאת: אופיר פוגל

תמיר שלום, האדם שצריך לשנות את סוג התרופה שלך הוא הרופא שנתן לך את התרופה הקודמת. בכל מקרה - אתה לא בפורום המתאים. תנסה פורום קרדיאולוגיה או אחר. אבל אם אתה מתעניין בדרכים טבעיות להורדת לחץ דם אתה מוזמן להסתכל על התשובה שנתתי לבני. בריאות ואושר.

15/01/2002 | 23:46 | מאת: אופיר פוגל

בני שלום, לטיפול נטורופתי כולל הצלחות רבות בהורדת לחץ דם. להל"ן הכיוונים העיקריים: - חשוב לצרוך פחות נתרן הנמצא בעיקר במלח שאנו אוכלים ובמזונות מעובדים רבים. במקביל מומלץ לאכול יותר מזונות מכילי אשלגן (היחס בין כמות הנתרן לאשלגן הוא החשוב). ישנם בחנויות הטבע תחליפים רבים למלח השולחני המכילים פחות נתרן ויותר אשלגן ומגנזיום. התזונה צריכה להתבסס על מזונות מהצומח המכילים הרבה סיבים תזונתיים. שום ובצל הינם מאכלים בעלי השפעה חיובית ספציפית על לחץ הדם (והבריאות בכלל). במקביל מומלץ לאכול כמה שפחות מזונות מהחי ובעיקר אלה המכילים כמות רבה של שומן רווי. דגשים נוספים: רצוי מאוד להמעיט את כמות הסוכרים הפשוטים, אלכוהול וקפאין. - פעילות גופנית תורמת להורדת לחץ הדם באופן משמעותי. - התמודדות עם מתחים ולחצים בחיים אף היא חשובה. - העישון פוגע בנו גם כאן... בנוסף לכל אלו ישנם גם תוספי מזון וצמחי מרפא שיכולים לסייע - אך עדיפה הדרך הטבעית. בריאות ואושר.

20/01/2002 | 12:20 | מאת: תמיר

אל דר' אופיר פוגל, שלום רב, תודה עבור התשובה. שאלה נוספת :אני בן 76 סובל שנים מיתר לחץ דם בערכים : 70\170 עם טפול תרופתי, עברתי השתלת מעקפים, עקב סתימות עורקים של 100% 95% ו85% לפני 4שנים, השאלה האם הטיפול הנטורופטי יכל להביא לידי מצב של אי הזדקקות לתרופות הכימיות ? בתודה מראש תמיר ,

מנהלי פורום נטורופתיה