לרמי מור

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/12/2001 | 13:43 | מאת: אבי

שלום לפני כמה ימים שאלתי שאלה לגבי צמחים השאלה לא התיחסה למותג מסוים ספציפית אלא לאם באמת נשמרים המרכיבים הפעילים במרבית כמוסות הגינסנג והגינקו וכול... הנמצאים בשוק או שמה אין מנוס אלא לקחתם שלא בצורת כמוסה בתודה אבי

30/12/2001 | 17:04 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום אבי שאלתך קשה למענה, חלק מהצמחים מאבד את החומר הפעיל לאחר ייבוש. אני נמצא בקשר מקצועי עם חברה בין לאומית לצמחי מרפא. לעיתים על סמך הידע שהצטבר בחברה אני נעזר רבות בפעילותי עם צמחי מרפא ומאידך, למי יש כוונה ותקציבים לבצע אנליזות בלתי פוסקות לצמחי מרפא ולבחון את החומרים הפעילים בהם ? התשובה לכך היא לעיתים רחוקות מתבצעות בדיקות שכאלה והן לא רבות רבים מצמחי המרפא הנמכרים בבתי הטבע הם חסרי ערך פרמקולוגי. בברכה רמי מור

03/01/2002 | 23:27 | מאת: רויטל

סליחה מר רמי מור אך אני חולקת על דעתך. נושא המחקר בצמחי מרפא ותוספי תזונה נמצא בתנופה אדירה. מחקרים רבים - ביוכימיים, קליניים ואפידמיולוגיים מבוצעים מידי שנה ואותם אפשר לבדוק במקורות רבים: אתר pubmed, הירחון "תזונה פלוס" של מרדכי הוכברג, ירחוני רפואה, האתר של סולגאר ועוד אתרי, ספרים וירחונים רבים. כשקונים צמחים ותוספים ממקום טוב ואכותי, או תוספי-מזון של חברה טובה ואמינה, לאחר המלצות של בעל-מקצוע מדופלם (קריא נטורופת או הרבליסט), יש סטנדרט קפדני על אחוזי חומר פעיל, על רמת הספיגה בגוף והשלוב בין צמחים בפורמולה. זה יעיל, זה עובד, זה הכל !! אבל יש כאמור להתייעץ עם בעל מקצוע ולא עם שלטי חוצות ופרסומות. רויטל, נטורופתית.

מנהלי פורום נטורופתיה