מולטיויטמין למניקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/12/2001 | 09:46 | מאת: מיכל

שלום ילדתי לפני שנה ותשעה חודשים. במהלך ההריון לקחתי חומצה פולית וברזל ולאחר הלידה התחלתי עם מולטיויטמינים של סנצ'ורי - דרך חיים - prenatal לנשים הרות ומניקות. כיום, התינוק שלי יונק פעמיים שלוש ביום ואני מקפידה לאכול מאוזן. האם עלי להמשיך לקחת את הויטמינים? רציתי גם לדעת אם ויטמינים אלה הם טבעיים או סינתתיים וגם - שמתי לב שכמות החומצה הפולית והברזל בהם קטנה מזו שלקחתי בהריון אך כתוב עליהם שהם מיועדים להריון. מה זה אומר? תודה רבה, מיכל.

30/12/2001 | 18:19 | מאת: ד"ר יהודית לריה

למיכל לא מזיק לקחת את הויטמינים גם עכשיו. לגבי המינון זה מאוד יחסי על כמה מדברים? כל טוב

30/12/2001 | 22:40 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! אין ספק כי את עושה מעשה נבון וחכם! לגבי המינון לא ציינת כמה יש בכל טבליה והאם המינון מתיחס לטבליה אחת או לכמה טבליות שיש לקחת ביום, לדוגמא בפרנטל של חב' קאל מצויין הכמות לפי מינון של 4 טבליות ליום. לגבי המינון של ברזל הינו שנוי במחלוקת ואם בכל צריך. לענין הח' פולית מדובר על מינימום של 400 מק"ג ליום בזמן הריון בלבד!. אין ספק כי באופן כללי רצוי להיות במינון קצת גבוה היות וחלק עובר בחלב אם ובכך את מעבירה לתינוק ומחסנת אותו בדרך היעילה, המהירה והבטוחה וכמובן הטבעית ביותר!! הלוואי שהיו עוד רבים כמותך במצב זה המסוגלות להניק ולו חלקית . עלי לציין כי אם תפעלי נכון גם בענין הגמילה (זה צריך לבוא מתי שהוא....) תצאו נשכרים מכל התהליך וניתן לבצע זאת ע"י תמציות פרחי באך. נקודה אחרונה: זה שאת מניקה לא מחסן אותך באופן טוטאלי לכניסה להריון!!! רק בריאות והמון אור ואהבה!!

מנהלי פורום נטורופתיה