קווקאר מלא ולא מלא
דיון מתוך פורום נטורופתיה
יש בשוק גם את הקווקר המלא וגם את הגרוס(הלא מלא)..השאלה היא מבחינת ערך תזונתי יש הבדל ביניהם? למעשה אנ י מכין דייסת קווקר ועם הלא מלא-הלבן הקווקא תופס נפח ויותר טעים.ולעומת זאת עם המלא הוא לא תופס נפח..אולי את מכירה איזה מתכון לקווקר המלא שיתפוס נפח ויהיה טעים כמו הלא מלא..בכל מקרה אם אין הבדל אשתמש בלא מלא..ושהיהיה יום מלא אור@
שלום אלעד, שיבולת השועל המלאה עדיפה כמובן, על שיבולת שועל הטחונה והדקה, במלאה נשמרים הערכים התזונתיים וכמו כן נשמרת כמו הסיבים. הקוואקר הדק, הטחון, עובר תהליך עיבוד על מנת לשמור על חיי מדף ארוכים יותר ועל כן נפגע ערכו התזונתי. תהליך הטחינה המכאני מגדיל את שטח הפנים, מה שמקצר את הזמן של ספיחת המים ומאפשר הכנה מהירה, אך גם פוגע בערכים התזונתיים של שיבולת השועל. אני מכינה דייסת קוואקר רק עם המלא על בסיס חלב אורז - כוס וחצי של כוס אורז 2-3 כפות קוואקר, זה פחות או יותר היחס, נסה עד שתגיע לסמיכות המתאימה, ניתן להוסיף פרי- בננה/תפו"ע וקינמון. בהצלחה!