מזונות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/12/2007 | 13:41 | מאת: סיגל

שלום יש לי כמה שאלות האם יש מזונות ואיזה שעוזרים למנוע ספיגת קדמיום בגוף? קראתי שקטניות ואיזה?, שומשום ובאיזה דרך לאכול אותו כמו שהוא או טחינה?,שקדים ואגוזים ומעניין אותי לדעת אם זה נכון? ובאיזה כמות ליום צריך לאכול אותם ?. האם זה נכון שמזונות שיש בהם גופרית כמו כרוב,בצל,שום, שעועית לבנה עוזרים לפרק מתכות כבדות כדי שלא יהיו צמודות לדפנות המעיים? בבדיקת שתן מיוחדת נאמר לי שיש אצלי בגוף יותר מדי קדמיום וניקל, יצא לכם לשמוע על הבדיקת שתן הזאת? האם לימון לאחר שהוא מתפרק בגוף נעשה לבסיסי?

לקריאה נוספת והעמקה
03/01/2008 | 16:38 | מאת: מעין זעירא

שלום סיגל, אני לא מכריה את בדיקת השתן, איפה עשית אותה? האם יש סיבה לחשיפה שלך לקדמיות וניקל? ראשית, יש להימנע מכל המקורות שלהם.. תזונתיים, סביביתיים וכ'ו. יש מספר דרכים לניקוי של מתכות רעילות, יש לעשות שיטת ניקוי תזונתית כלשהי ניקוי על ידי מיצי ירקות למשל,אכילה של הרבה פירות וירקות אורגניים, הימנעות מכל מזון תעשייתי וכ'ו, שימוש בכלי זכוכית, עץ וכ'ו.. הימנעות מצורות בישול כגון חריכה, מזון מעושן, על הגריל.. לאכול רק מאודה או מבושל. יש לצרוך מזונות העשירים בנוגדי חימצון שחלק מהם ציינת כגון: ירקות ירוקים, כתומים, בצל, שום, אספרגוס, מזונות מטהרי כבד: שן ארי, גדילן מצוי, ארטישוק.. ניתן להכין פורמולת צמחים. תוספי מזון שעושים תהליך "כליאה" מתכות, תהליך הנקרא: Celation למשל, ויטמין C עושה תהליך זה, אבץ, ונוגדי חימצון אחרים נוספים. אך יש לבדוק את מהימנות הבדיקה? הבדיקה המהיימנה לרעילות היא בדיקת שיער - הנעשית בארה"ב ולא בארץ.. ולשאלתך על הלימון מתפרק איפה? בדם? בקיבה? לימון כמו כל הפירות הופך להיות בסיסי בדם.

מנהל פורום נטורופתיה