פחממות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, האם פחממות רב-כוהליות הן פשוטות או מורכבות? נספגות בדם מהר או לאט? בריאות או מזיקות? כיצד, אם בכלל, יש להתייחס אליהן כאשר קוראים את הרכב המזון שאותו אנו קונים? תודה. ל.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ל, פחמימות רב כוהליות משמשות כתחליף סוכר,בקבוצת הרב כוהליים מספר תחליפי סוכר: סורביטול, מניטול, מלטיטול, קסיליטול, לקטיטול ועוד. לכל הסוכרים הכוהליים ערך קלורי נמוך משל הסוכר הלבן והם אינם גורמים לתנודות בעליית רמת הסוכר בדם, בשל קשירתם לכהל, ספיגתם שונה ולכן מתאימה לסכרתיים. פחמימות רב כהליות סופרים כ- 0.6 מפחמימות רגילות, לדוגמא, אם צרכת 24 גר'' של מלטיטול זה נחשב כ-14.4 גר'' של פחמימות. בהצלחה!