רכיבי חלב אורז/ שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/11/2007 | 01:07 | מאת: גילי

שלום רב, כדי להימנע מחלב פרה, אני נותנת לבת שלי לשתות חלב אורז או חלב שיבולת שועל. חלב מהרכיבים שמופיעים על התווית מדאיגים אותי. אשמח לשמוע מכם מהם הרכיבים הללו והאם הם מזיקים: טריקלציום פוספט גואר גם קסנטן גם קרנגנן גומי חרובים (בעיקר מדאיג אותי הקרנגנן). תודה, גילי

לקריאה נוספת והעמקה
16/11/2007 | 18:39 | מאת: מעין זעירא

שלום גילי, החומרים שציינת הם חומרים מייצבים טבעיים: טריקלציום פוספט היא נגזרת של סידן הקשורה לזרחן ומוספת בדר"כ לכדור על מנת למנוע התפוררות שלו, הגואר גם הוא סיב תזונתי המופק מזרעי גאם. קסנטן גם הוא פחמימה טבעית והוא משמש כמייצב, מסמיך ושומר על נפח של מאפים. קרגינן הוא גם מייצב צמחי, מעבה ויוצר ג'לים וגם משמש לעיבוי יוגורט וגלידות. באופן כללי, כל החומרים המייצבים אינם נחשבים ל"בריאות"..

17/11/2007 | 14:21 | מאת: למעיין זעירא - שאלת המשך

מעיין, תודה על המענה. לא הבנתי את השורה התחתונה: האם כוונתך שכל המייצבים, כולל הצמחיים, אינם בריאים??? האם לדעתך כדאי להימנע משימוש בהם?

מנהל פורום נטורופתיה