קפה וקטניות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, 1. קראתי באחד האתרים שבתהליך הרזייה מומלץ לשתות כוס קפה שחור לאחר ארוחה גדולה. האם זה נכון ומדוע? 2. ניסיתי לשלב בארוחותי שעועית מש ואיזוקי (לא באותה ארוחה). השריתי במים כל הלילה, החלפתי מים בזמן ההשרייה ובזמן הבישול, ובכל זאת סבלתי מגזים ב-12 השעות שלאחר הארוחה. האם להפסיק לצרוך קטניות אלו?
שלום נ, אני לא יודעת מה הסיבה להמלצה הזו , אך יכולה לשער שכיוון שלקופאין תכונה של הגברה וזירוז חילוף חומרים של שומנים, יש לשתות לאחר הארוחה, אך אין יהיה זה אפקטיבי אם לאחר הארוחה נחים.. הקופאין אפקטיבי בפעולה זו רק אם פעילים גופנית לאחר השתייה. ולשאלתך השניה- אזוקי היא אחת מהקטניות הקשות יותר לעיכול, לכן מומלץ השרות אותה כמה שיותר(12 שעות לא מספיק כדאי 24-48 שעות) בנוסף מומלץ גם להנביט אותן. מאש קלה יותר לעיכול, אך גם אותה כדאי להשרות יותר זמן. ההשרייה אינה גורמת לנו להיות נטולי גזים.. אלא מפחיתה אותם, בנוסף מומלץ להנביט וכך כבר נעשה חצי מהעיכול.. כמו כן יש לקחת בחשבון גם את מערכת העיכול שלך ולבדוק באם קיימות סיבות נוספות בגללן את סובלת מגזים... אין צורך להמנע מהן באופן מוחלט. בהצלחה!