סוכר פירות ,ועד שאלות....

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/10/2007 | 15:08 | מאת: אביבית

שלום בתור פריקית" של אוכל בריא , מסקרן אותי מאוד לדעת מה ההבדל בין סוכר חום לסוכר פירות?(בהנחה ששניהם אורגניים) בנוסף ,מהו ערכה התזונתי של הטחינה(מלבד הסידן)? ומה ניתן לעשות לתינוק בן שנה שיעלה במשקל קצת.....(אצל המטפלת אוכל יפה.... אני מלבד ההנקה (ידוע לי כי כיום ההנקה אינה מספקת לו את המרכיבים החיוניים לו בגיל זה)נותנת לו מטרנת דיסה(רגיש לחלב) צימחית. האם אני יכולה לתת לו ביד חופשית מאכלים ע"ב סויה למרות הכתבות האחרונות שלא ככ מעודדות. ואם לא ,אז חלב אורז (ושוב הייתי רוצה לדעת מה ערכו התזונתי) אני מתנצלת על השאלות..... אבל זה ככ מסקרן.... תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 11:26 | מאת: מעין זעירא

שלום אביבית, 1.סוכר חום הוא סוכרוז ומופק מקנה הסוכר, וסוכר פירות הוא הפרוקטוז, סוכר פשוט שנמצא בפירות. 2.טחינה עשירה בחלבונים, בחומצות שומן חד בלתי רוויות, בסידן, ובוויטמינים; ודלה בפחמימות, הטחינה המלאה עשירה גם בסיבים תזונתיים, כיוון שהיא כוללת גם את הקליפה של גרעיני השומשום. 3.למה הקטנצ'יק צריך לעלות במשקל? האם הוא בתת משקל ? האם לא אוכל? או כמו כל אמא את רוצה קצת יותר פולקעס... במידה ואכן תת משקל, יש לבדוק ממה מורכב התפריט היומי שלו - מה אוכל אצל המטפלת? בוודאי שבגיל שנה ההנקה לא מספקת, כבר בגיל חצי שנה יש להוסיף מזונות מוצקים. תחליפי החלב- חלב אורז, חלב סויה וכ'ו.. לא הם אלה שיספקו את הערכים התזונתיים בהרכח, לרוב הם מומלצים במידה והאם אינה מניקה, כיוון שנאי מבינה שאת מניקה, יש להעלות צריכה של מזונות אחרים- דגנים מלאים- לאט, לאט ובהדרגה, לא להתחיל עם חיטה אלא עם אורז, דוחן, שיבולת שועל, כמו כן הרבה יקרות, פירות, אבוקדו, טחינה ועוד.. במידה ואת רוצה להפחית מההנקה או בארוחות הביניים את יכולה לתת לבנך- חלב אורז על בסיס של שיבות שועל וניתן להוסיף כפית של שקדיה או דייסת אורז או חלב אורז עם פירות טחונים ועוד.. אני מציעה לך לקנות את הספר- "לאכול נכון מהרגע הראשון" של הילה נוה ויפה פרנקל. יכול לעזור לך לעשות קצת סדר. שבת שלום!

מנהל פורום נטורופתיה