שקדים וזרעי פשתה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
קראתי שהקליפה של השקד רעילה וצריך להסיר אותה- זה נכון? הכוונה לקליפה שצמודה אל השקד? כלומר האם צריך לאכול רק שקדים לבנים? ובנוגע לזרעי פשתה- יש דרך אחרת להשתמש בהם מלבד טחינה? שמעתי שאפשר להשרות אותם במים אבל לא הבנתי לכמה זמן צריך להשרות
שלום יפעת, זרעי השקד המר אינם טובים למאכל הם מכילים חומר הנקרא אמיגדלין ממנו משתחרר בזמן אכילת הזרע חומר הרעל ציאניד. על כן אין לאכול זרעים של שקד מר. זה מנגנון הגנה על הזרעים בפני אכילה של בעלי-חיים. הקליפה מכילה טנינים - מכווצים ולכן עלולה להיות קשה לעיכול, על כן ההמלצה לקילוף השקד היא רק עבור מי שסובל מקשיי עיכול ומערכת עיכול רגישה כגון במחלות מעיים דלקתיות, בתסמונת מעי רגיש, סרטן המעי וכ'ו. דרך נוספת לצריכת זרעי פשתן בייחוד עבור מי שסובל מעצירויות ויציאות לא סדירות היא באמצעות השרייה- יש להשרות את זרעי הפשתן בלילה ל- 8-12 שעות, לשתות את המים ולהוסיף את הזרעים ליוגורט או לסלט, ניתן גם ללעוס אותם, כי הם רכים יותר וקלים ללעיסה, אך יש ללעוס היטב. גמר חתימה טובה!