מרק עוף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/12/2001 | 10:59 | מאת: דנה

שלום רב בני בן שנה וחודשיים וברצוני להתחיל להוסיף לו למרק אבקה של מרק עוף. נאמר לי שישנו באבקה הזו חומר שלא כל כך בריא תינוקות. האם ישנו תחליף לאבקת מרק העוף שיוכל להוסיף קצת טעם ומרק? תודה

18/12/2001 | 15:56 | מאת: ניקולט

באבקת מרק יש מונוסודיום גלוטומט שיש אנשים שממש רגישים אליו. למה לקלקל לתינוק את הטעם של מרק עוף באבקות למיניהן? כדאי לוותר על אבקת מרק ובמקומה לשים במרק ירקות שורש , פטרוזיליה ושמיר. אם זה טעים לכם אפשר גם לגרד מעט ג'ינג'ר לתוך המרק.

19/12/2001 | 00:39 | מאת: אופיר פוגל

דנה שלום, על מנת לתת טעם למרק עוף הכי מומלץ זה להכניס לתוכו עוף אמיתי ! קיימות בשוק גם אבקות מרק צמחיות ללא מונוסודיום גלוטומט אך לא כולם כל כך טעימות ו/או בריאות. טעם ובריאות למרק יגיעו בעיקר מירקות שורש וירקות עליים למינהם: פטרוזיליה, שמיר, גזר וכדומה. בתיאבון.

19/12/2001 | 09:07 | מאת: שושי

הנה מתכון למרק עוף מלא טעם: לשים בסיר: 4 כנפיים ו- 2 שוקיים עוף טרי, 2-3 גזרים, 1 שורש סלרי, 1 בצל, 1 קישוא, ענף פטרוזיליה וענף שמיר. לכסות במים, להביא לרתיחה, להוסיף מלח ופלפל, ולבשל ברתיחה עדינה כ- 50 דקות.

מנהלי פורום נטורופתיה