מיסו

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/08/2007 | 22:57 | מאת: חן

שמעתי על זה שזה מומלץ עוזר למנוע או לרפא מיני מחלות / בעיות אשמח לדעת את יתרונותיו וסגולותיו האם מומלץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2007 | 22:03 | מאת: מעין זעירא

שלום חן, מיסו היא סויה מותססת- פולי סויה שעברו תסיסה, לעיתים יחד עם שעורה ומלח ים. המיסו מפורסם במטבח היפני, ומשמש בעיקר למרק אבל גם לדברים אחרים: כבישת חמוצים, השריית דגים לפני צלייה, תיבול, הכנת רטבים וממרחים וכתחליף למלח בבישול. הוא מכיל אנזימים חיים שעוזרים בעיכול, מחזקים את מחזור הדם ותורמים לאיזון המערכות השונות בגוף. על פי האגדה הרווחת ביפן המיסו ניתן בכלל כמתנת האלים לאנושות על מנת להבטיח את בריאותה חוזקה ואושרה. המיסו "חשוד" בהיותו המפתח העיקרי להבנת תוחלת החיים הארוכה והמפורסמת כל כך של היפנים.

מנהל פורום נטורופתיה