ממתיקים מלאכותיים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
היית רוצה להבין מדוע הממתיקים המלאכותיים קרי: אספרטיים, דקטרוז סכרין אינם בריאים. אם אפשר אפילו להפנות אותי למאמר בנושא, תודה
שלום יעל, ממתיקים מלאכותיים כמו סכרין, אססולפאם קיי, אספרטיים וכ'ו.. הם תוספי מזון המשמשים כתחליף לסוכר ומיוצרים באופן סינטתי, במדינות רבות כבר הוציאו את התוספים האלה מהמוצרים, אצלנו ממליץ משרד הבריאות להשתמש בהם בכמות מוגבלת, למשל אין לצרוך יותר מ- 15 מ"ג אססולפם קיי ליום לכל ק"ג משקל גוף ולא יותר מ- 40 מ"ג אספרטיים ליום. ישנה מחלוקת לגבי השפעתם הבריאותית של הממתיקים המלאכותיים, כבר בשנות ה- 70 הראו מחקרים שעשו על חיות מעבדה, שאחדים מהממתיקים הסינתטיים עלולים לגרום לסרטן במינונים גבוהים, למרות זאת אף מחקר מדעי לא הראה סיכון בריאותי לבני אדם במינונים רגילים. סכרין, נאסר לשימשו ב- 1977 , נמצא גורם לסרטן שלפוחית שתן בחיות מעבדה, בישראל הוא עדיין בשימוש. השימוש בו הוחלף במוצרים אחרים - באספרטיים, עד שהתברר שגם בו יש סיכונים. ב- 1984 פירסם אירגון "WHO" אירגון הבריאות העולמי את גבול הצריכה שלו - 2.5 מ"ג לכל ק"ג משקל גוף. בישראל מותר השימוש של עד 80 מ"ג לליטר משקה או עד 100 מ"ג בקינוחים ודגני בוקר. אספרטיים למשל, מורכב מ- חומצות אמינו פנילאלאנין וחומצה אספרטית וחומר נוסף מתנול, שלושתם יוצרים תרכובת העלולה לגרום לבעיות בריאות כשהיא מתפרקת.(פגיעה במערכת העיכול, מעי רגיז, מחלות מעיים דלקתיות). מקווה שהתמונה ברורה יותר.. את מוזמנת לרכוש את הספר "לסלק את הקוץ" של חיים סדובסקי , תוכל למצוא שם חומר מקצועי על נזקיהם של תוספי מזון מלאכותיים. רק בריאות!