מעבר לתזונה טבעית וגאזים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מאז עברתי לתזונה טבעית, קרי: פירות וירקות, דגנים, אגוזים וכו' אני סובל נורא מגאזים המלווים בנפיחות רצינית של הבטן. קראתי כי המזונות החשודים העיקריים ביצירת גאזים הם קטניות וכל הירקות ממשפחת הכרוביים כמו כן בצל ואפילו מלפפון!! מהפירות: בננה תפוח עץ. יוצא שכמעט לא נשאר לי מה לאכול!!! ועוד עלי לציין שאני בכלל לא אוכל דברי חלב ונמנע מסוכרים וקמח לבן ועם זאת תחושת הגאזים והנפיחות פשוט מאד מפריעה!! האם יש לכם עצה כיצד להפחית את התופעות הנ"ל? אלו מזונות טבעייים נחשבים כיותר בטוחים ופחות מחוללי גאזים? האם יש משהו שעוזר לספוח גאזים? קראתי כי זנגביל טוב מאד בספיחה של הגאזים. האם יש עוד עשבי תיבול, אולי או משהו אחר שיעזור לספוח גאזים? בתודה מראש.
שלום עזרא, קיימים מזונות רבים היכולים לגרום לגזים כמו מוצרי חלב, פירות הדר, משפחת המצליבים: כרוב , כרוב ניצנים, כרובית, ברוקולי, משפחת הסולניים: עגבניות, חצילים, פלפלים, תפו"א, קטניות וגם דגנים כמו קוסקוס, בורגול ועוד.. כמו כן ייתכנו גזים בשל עיכול לקוי, למשל קושי בעיכול של חלבונים מהחי וגם מהצומח, חוסר באנזימי עיכול, תת חומציות בקיבה, מיקרופלורה לא מאוזנת ועוד.. לכן חשוב להקפיד לא רק על מזונות טבעיים אלא גם "חינוך מחדש" של המעיים, הקפדה על מספר ארוחות וארוחות קטנות, בדיקת חומציות ובדיקה של הפרשה תקינה של אנזימי עיכול ועוד.. אין ספק שעל מנת להקל יש להמנע מהמזונות המעוררים גזים,שיש לאבחן אותם גם באופן אישי מעבר למזונות הקלאסיים המוכרים כחשודים, להמנע מקטניות מסויימות וחלק מהן לאכול מונבטות וכמו כן לבדוק מקורות נוספים הקשורים בעיכול לקוי הגורמים לגזים. ניתן להקל גם על ידי אכילה של קימל, שומר עם תפו"א, שתיית תה קמומיל, שומר ועוד.. בהצלחה!