פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/03/2007 | 23:44 | מאת: אבשלום

שלום וחג שמח בדף המידע על מחלת הפסוריאזיס המצורף לפורום פסוריאזיס באתר זה כתוב: " ידוע שיש קשר ישיר בין תזונה למצב העור. מזונות מסוימים עשויים לגרום לתגובה שלילית על גבי העור. מזונות שאינם מומלצים הם: שומן מן החי, חמוצים, סוכרים, מאכלים חריפים ומלח. " עד כמה ההשפעה של אכילת אוכל חריף יכולה באמת להשפיע על התגברות המחלה ? עוד כתוב: " חשוב להמעיט במזונות העלולים לגרום לתופעות אלרגיות, כמו: מוצרי חלב, בשר אדום, קטניות מסוימות, סוגים של מאכלי ים וכד'. " איזה קטניות , האם אפשר לפרט ? כנ'ל לגבי מאכלי ים חלב וגבינות צאן ניתן לאכול ? ומה לגבי בשר כבש ? על תשובתייך אודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2007 | 09:06 | מאת: מעין זעירא

שלום אבשלום הטיפול הנטורופתי בפסוריאזיס כולל דיאטת אלמינציה ואתגר כלומר: יש להסיר את כל המזונות החשודים העלולים להיות בעיתיים ולהחזיר אותם לאט לאט בהדרגה. עבור כל אחד התהליך הוא שונה ולכן יש להתאים זאת באופן אינדיבידואלי עבורך בהתאם לזיהוי המזונות אליהם יש לך רגישות או אי סבילות. לכן לא ניתן להמליץ לך באופן ספציפי אלא רק לאחר תהליך אלימניציה, באופן כללי יש להמנע כפי שציינת וכפי שנכתב בכתבה ממזונות עתירי סוכר, שומן, מתובל, מטוגן, חריף.. ממזונות אלרגנים כמו חלב ומוצרי חלב פרה , עיזים וצאן עדיפים , אך לא תמיד, יש גם האלרגים אליהם, לכן יש להתאים באופן אישי. חג שמח!

מנהל פורום נטורופתיה