ירקות ואנטי-אוקסידנטים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.
שלום שולמית, אני בהחלט ממליצה על צריכה של ירקות ופירות אורגניים, חומרי ההדברה והדישון הכימי פוגעים בערכם התזונתי של המזונות, במיוחד היום כשהכמיקליים מוחדרים כבר למי ההשקייה , הפירות והירקות מושקים בהרבה מים והרבה חומר, שקשה מאוד להיפטר ממנו אח"כ , מעבר לכך שחומרי ההדברה הם חומרים שהגוף אינו מכיר ונאלץ להתמודד איתם ולנסות לסלק אותם , iמשתמש באותם נוגדי חימצון הקיימים בגוף (ביניהם למשל גלוטטיון פראוקסידאז - אינזים המופרש בכבד והוא נוגד חימצון חזק שזה חלק מתפקידו) על מנת לנטרל טותם וכך גם כמותם בגוף פוחתת) וכמות נוגדי החימצון הקיימת בפר/ירק נפגעת ואין להשוותה למקורות הטבעיים והאורגניים. חומרי ההדברה אינם מתפרקים במקרר.. אשמח להתעדכן ולדעת מהיכן המידע והוכחות לכך? רק בריאות!