למעין - אורגני- האם הכרחי ? פירות יבשים בריאים ?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/01/2007 | 14:08 | מאת: רמי

בקשר לוויכוח הניצחי האם לצרוך אורגני ? ואני קובע כאן חד משמעי לא אם שומרים על כללי הזהירות הבאים . לעולם אין לאכול ירק שניקנה באותו יום כי חומרי ההדברה הם עדיין פעילים לכן יש להשהות כל ירק 3 ימים לפני האכילה ואז חומרי ההדברה מיתפרקים . וכמובן לשטוף טוב .ואני כידוע טיבעוני ויודע די הרבה בתזונה בריאה . כל העיניין הזה של האורגני הוא דבר בילתי אפשרי ורק מרחיקים את כלל הציבור מהעיניין ששמו תזונה בריאה אם יאמרו לי יש רעלים והורמונים כדי שהפירות יהיו יותר יפים אני אומר אתם צודקים ונכון שהדברים השליליים האלה מיצטברים בכבד אז אני נותן רעיון טוב לניקוי הרעלים לשתות כל יום 2 כוסות תה שמורכבים מהצמחים הבאים גדילן -עלים , תילתן אדום , שן ארי , ארטישוק , כמומיל , אניס , שומר ,אורגנו , לואיזה ,דרדר ,וסרפד. אני מערבב את הצמחים הנ"ל ושם כף בכל כוס ושותה בארוחה כמובן אחרי שהשהתי 20 דקות , שתיית סוגי התה האלה מנקה את הכבד , משקמת אותו וגם מנקה כללית את הגוף ומשפרת את מצב הרוח. לגבי פירות יבשים האם בריאים ? כל הפירות היבשים מושרים בסוכר לבן ,א- כדי להגדיל את מישקלם ב- זה חלק מתהליך השימור . נוסף לזה הם מגופרתים כדי להוסיף לשימורם , האם אחרי מה שתיארתי הפירות היבשים הם בריאים ?

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2007 | 02:06 | מאת: מעין זעירא

שלום רמי, פרי מיובש הוא פרי שהוצאו ממנו המים ולכן ריכוז הסוכר בו גבוה יותר...בנוסף לכך יש פירות מסוכרים - שבתהליך הייבוש מוסיפים להם סוכר סמיך אלה הם האננס, הבננה, והפפאיה , אין זה מדוייק לומר ש"משרים את הפירות היבשים בסוכר לבן".. זה לא חלק מהשימור ובנוסף לא כולם גופריתיים (בעיקר המשמשים והצימוקים)..כך שדברייך אינם מדויקים.וניתן לצרוך פירות יבשים אורגניים , מה שמבטיח שלא תהיה בהם גופרית. להלן ייתרונותיהם של הפירות היבשים : -פירות יבשים עשירים בויטמינים ובמינרלים- הם מכילים כמות גדולה של סידן וברזל - ולכן מתאימים במצבים של אנמיה ,נשירת שיער , ציפורניים חלשות . -הם עשירים באבץ -הם אינם מכילים שומן וכולסטרול -דלים בנתרן ועשירים מאוד באשלגן- מתאים לשמירה על לח"ד תקין-למי שיש לח"ד גבוה -עשירים בסיבים תזונתיים- המסדירים את פעילות הקיבה , מונעים עצירויות הסיבים התזונתיים גם תורמים להפחתת הכולסטרול ומפחיתים סיכון לסרטן המעי הגס.. -הם עשירים בנוגדי חימצון ולכן מספקים גם הגנה מפני מחלות לב ,סוגים שונים של סרטן ומאיטים את תהליך ההזדקנות.

מנהל פורום נטורופתיה