מונסודיום גלוטמאט

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/01/2007 | 10:44 | מאת: עודד

מה זה מונסודיום גלוטמאט ולמה הוא מסוכן ? באיזה מזונות הוא בעקר נמצא ? הבנתי שהוא נמצא גם באבקות מרק , איזה אבקת מרק היא ללא החומר הזה ?

25/01/2007 | 13:33 | מאת: מעין זעירא

שלום עודד, MSG (מונוסודיום גלוטמאט) הוא משפר טעם וריח , משתמשים בו בעיקר בבישול אסיאתי , מסעדות סיניות , קיימת תסמונת הנקראת " תסמונת המסעדה הסינית" שבאה לידי ביטוי בכאבי בטן, בחילות , הקאות, שילשולים וכ'ו.. בעקבות חשיפה ל- MSG ,יש אנשים שרגישים ל- MSG ומגיבים בכל מני סימפטומים של מערכת העיכול כפי שציינתי.. הוא נמצא באבקות מרק, כל מני תבלינים, אבקות תיבול למינהן , שקיות מהירות הכנה וכ'ו.. היום קצת יותר מקפידים על כך ויש מוצרים שכתוב עליהם "ללא MSG".. אז אותם כדרי לצרוך, אבקות מרק טבעיות יש בחנויות טבע. כל טוב!

מנהל פורום נטורופתיה