אומגה 3

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/01/2007 | 15:45 | מאת: אלעד

יש לקחת אומגה 3 אחרי האוכל או לפני? בטונה מקופסאות שימורים יש גם אומגה 3? איפה הספיגה יותר גבוהה באומגה 3 מהמזון מהחי או מהצומח?

14/01/2007 | 13:11 | מאת: מעין זעירא

שלום אלעד, אומגה3 יש לטול לאחר הארוחה - כלומר על קיבה מלאה. גם קופסאות שימורים של טונה הן מקור לאומגה3 , אך מקור האומגה3 המומלצת היא דגי ים צפוני טריים כגון : סלמון, בקלה, הליבוט, מקרל, קוד ועוד.. הספיגה הטובה ביותר היא בדגי הים הצפוני מהחי , כיוון שבמקורות מהצומח כמו הפשתן - חומצת השומן צריכה לעבור תהליך נוסף על מנת להפוך לצורה הכימית- כפי שמגיעה בדגים, אך גם מקורות מהצומח בהחלט מהווים מקור טוב לאומגה3 בתזונת השפע.. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה