פשתן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/12/2006 | 19:55 | מאת: הדס

שלום. הייתי מעוניינת לדעת מה הם סגולותיו של פשתן. אני יודעת שהוא טוב לעצירות ושהוא מתחמצן מהר במיוחד לאחר טחינה ומומלץ לשמור אותו במקפיא לאחר טחינה, השאלה היא אם אני קונה אותו וטוחנים לי אותו במקום האם זה בסדר והאם באמת צורת השמירה היא במקפיא וכמה זמן זה נשמר שם?

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2007 | 10:52 | מאת: מעין זעירא

שלום הדס, פשתן עשיר בסיבים תזונתיים ובמוצילגים ולכן מסייע בעצירות ,מעבר לכך הוא מקור לחומצת שומן אומגה 3 - שתפקידיה רבים- הפחתה של שומנים, מחלות לב וכלי דם, נוגדת דלקת, מאזנת מערכת עצבים- מצבי רוח, דיכאון, חרדות ועוד.. לא מומלץ לשמור אותו במקפיא. וגם לא מומלץ לקנות טחון , בשל נטייתו להתחמצן. ההמלצה היא לקנות זרעי פשתן שלמים טריים (לא טחונים) ולטחון בבית כל פעם את הכמות הרצויה (כף זרעי פשתן) ולאכול מיד . ניתן לטחון במטחנת תבלינים קטנה ופשוטה או במטחנת קפה , כל פעם כמות קטנה (ההמלצה היא לכף פעמיים ביום) ולאכול מיד.ואת זרעי הפשתן השלמים שמרי במקרר. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה