שאלה למעין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/12/2006 | 18:08 | מאת: דן

שלום האם גרגרי (קטנית הסויה) מושרים ומבושלים 3שעות נותנים אותם תכונות כמו הטופו? חלבונים ויטמינים נוגדי וכו . כמה גרם גרגרים יספיקו לקבלת מספיק חלבון ליום לטבעוני שלא מתלהב מהטופו? תודה יש לך עדיין תוכניות בטלויזייה?

24/12/2006 | 15:25 | מאת: מעין זעירא

שלום דן, זה בסדר שאינך מתלהב מהטופו... כמה שאתה צורך סויה הקרובה יותר למקורה הטבעי - כגון פולי סויה - יותר טוב - הערך תזונתי גבוה יותר , כמות החלבון, ח. האמינו וכ'ו.. אתה יכול השרות אותה 3 שעות ואף יותר , אך למה לבשל 3 שעות? זה הרבה זמן ואכן פוגע בערכים התזונתיים שלה. המנע מבישול ארוך - 30 דק' זה בהחלט מספיק . כמות החלבון שעלייך לצרוך היא 0.8 גרם כפול ק"ג משקל גוף- זוהי התצרוכת היומית המומלצת של חלבון - אבל זה לא בהכרח רק מהסויה אלא מקטניות , זרעים , גרעינים -ומקורות חלבוניים צמחיים אחרים. ומסויה אתה יכול לצרוך עד 50 גרם ליום. וודא שאתה צורך חלבון מלא הכולל את כל ח. האמינו , שילוב זה נעשה עם דגן וקטניה למשל אורז עם עדשים.. ולשאלתך השניה, יש עדיין את התוכניות בטלוויזיה , אך כרגע רק שידורים חוזרים, כי סיימנו לצלם עונה ראשונה, נהנת? בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה