מזונות לתת פעילות-צרור שאלות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ממה כדאי להתנזר כשמאוזנים באלטרוקסין בשל תת פעילות. הכוונה גם מזון וגם תוספים. כיצד שמן זית,שמן פשתן ושקדים משפיע? מהו סידן גלוקונט ומה ההבדל בינו לסידן ציטראט. אילו מאכלים מכילים סידן שנספג היטב ולא מחלב?
שלום יפית, כשנוטלים אלטרוקסין כדאי להמנע מכל המזונות הגויטרוגנים- משפ' המצליבים- כרוב, כרוב ניצנים, כרובית , ברוקולי וכ'ו.. דוחן, צנוברים, חרדל, פולי סויה .. בנוסף לכך יש מזונות מומלצים- אך בזמן נטילת אלטרוקסין, הטיפול רגיש יותר ויש לעשותו בהנחייה מקצועית ובהדרגה, על מנת לא ליצור חוסר איזון . שמן זית , שמן פשתן ושמן שקדים- האם כוונתך כיצד הם משפיעים על בלוטת התריס ? בעיקרון אין מניעה להשתמש בהם אנשים בעלי בעיות במערכת העיכול - תת חומציות, זקוקים לצורת הסידן אשר כבר מסיסה ובמצב ממויין כגון סידן ציטראט(citrate ), סידן לאקטאט( lactate ) או סידן גלוקונאט . הגלוקונאט והציטראט -שניהם מומלצים , הציטראט (חומצת לימון)נחקר יותר והוכיחעל ספיגה טובה ללא תופעות לוואי של מערכת העיכול. ולשאלתך האחרונה , מאכלים המכילים סידן: ירקות ירוקים עליים:ברוקלי, כרוב,פטרוזיליה וכ'ו..שומשום, טחינה, שקדים, מולסה, תאנים מיובשות, קוואקר, טופו, סרדינים. רק בריאות!