טחינה מלאה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/06/2006 | 14:03 | מאת: עומליה

שלום. בשומשום מלא יש חומצה אוקסילית שמעכבת קליטת סידן בגוף. שאלתי-האם לצרוך טחינה משומשום לבן או משומשום מלא כמקור לסידן (תחליף לחלב/גלולת סידן). תודה

21/06/2006 | 23:05 | מאת: מעין זעירא

שלום לך, ח.פיטית קיימת בשומשום אין זה משנה אם הוא מלא או לבן, לכן כדאי לתמוך במזונות נוספים שאינם מכילים אותה כגון: סרדינים, שקדים טריים לא קלויים וגם ממרח , תאנים מיובשות ומקורות אחרים נוספים של סידן , ההמלצה היא לצרוך אותה יחד עם מוצרי חלב פרה , אך העדיפות היא לעיזים. כל טוב

מנהל פורום נטורופתיה