האם יש ערך תזונתי לשימורי דגים?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ברצוני להחליף בשר ועוף בדגים. משיקולי נוחות וסגנון חיים נראה לי שאצרוך שימורי טונה. ספציפית יש מוצר חדש - טונה בשמן זית - נשמע בריא אך מכיל 700 מ"ג נתרן לכל 100 גרם. האם תהליכי השימור והבישול לא וגמים בערכו התזונתי? האם יוצא שכרי בהפסדי לאור תהליך השימור ותכולת הנתרן הגבוהה?
לניסים מה עם דגים טריים ולא משומרים. כל טוב
הי, דגים טריים בוודאי יותר בריאים אולם מסיבות של סגנון חיים קשה יותר לרכוש, לאחסן ולבשל אותם. אני משתדל לצרוך דגים קפואים (סלמון) כשניתן. השאלה האם במצב משומר יש ערך או שהנזק (מלח, חוסר טריות) גדול מהתועלת?