האם יש ערך תזונתי לשימורי דגים?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/11/2001 | 23:18 | מאת: Nissim

ברצוני להחליף בשר ועוף בדגים. משיקולי נוחות וסגנון חיים נראה לי שאצרוך שימורי טונה. ספציפית יש מוצר חדש - טונה בשמן זית - נשמע בריא אך מכיל 700 מ"ג נתרן לכל 100 גרם. האם תהליכי השימור והבישול לא וגמים בערכו התזונתי? האם יוצא שכרי בהפסדי לאור תהליך השימור ותכולת הנתרן הגבוהה?

08/11/2001 | 13:58 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לניסים מה עם דגים טריים ולא משומרים. כל טוב

08/11/2001 | 19:44 | מאת: Nissim

הי, דגים טריים בוודאי יותר בריאים אולם מסיבות של סגנון חיים קשה יותר לרכוש, לאחסן ולבשל אותם. אני משתדל לצרוך דגים קפואים (סלמון) כשניתן. השאלה האם במצב משומר יש ערך או שהנזק (מלח, חוסר טריות) גדול מהתועלת?

מנהלי פורום נטורופתיה