מספר שאלות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/05/2006 | 11:12 | מאת: דוד

האם שיבולת שועל לבישול ניתנת ומומלצת לאכילה בצורתה הלא מבושלת? האם בצורה זו היא קשה יותר לעיכול?האם מומלץ לקלות אותה (ולמה)? האם מומלץ להשרותה במים לפני האכילה? האם כדאי שכל ארוחה תכיל משלושת אבות המזון? אגב- מה ההבדל, מבחינת הרכב כימי, בין הקשה של הלחם לחלק הרך שלו?

לקריאה נוספת והעמקה
11/05/2006 | 23:20 | מאת: מעין זעירא

שלום דוד, ניתן בהחלט לאכול שיבולת שועל לא מבושלת- להוסיף אותה ליוגורט למשל..היא לא קשה יותר לעיכול בצורה זו, לקלות תמיד פחות רצוי... כיוון שהקלייה פוגעת בערכם התזונתי של המזונות, אין צורך להשרותה במים לפני האכילה. בארוחות העיקריות (3 ביום) רצוי שכל ארוחה תהיה מורכבת מכל אבות המזון. ללחם בכלל אין הרכב כימי.. אולי כוונתך האם יש הבדל בערך התזונתי בין החלק החיצוני של הלחם המחומם יותר לחלק הפנימי.. אני מניחה שהחלק החיצוני חשוף יותר לחום ומכאן גם אולי נפגע הערך התזונתי של חלק זה , אך זה לא נושא ידוע ומוכח.

מנהל פורום נטורופתיה